Afbeelding
Foto:

Stevig op eigen benen

HOOGERHEIDE – Covid-19 blijkt een moeilijk te bestrijden tegenstander. In 2020 heeft men er op alle fronten wereldwijd mee te dealen. Ook de voetbalsport ontkwam niet aan de van overheidswege opgelegde sancties. Aan de zijlijn kneep voetballer in ruste Sjon Hermans hem aanvankelijk ook best wel een beetje. Als kapitein van zijn onder de vlag van Sportzorg Zuidwesthoek varend schip diende hij alle zeilen bij te zetten.


Sjon Hermans (bijna 50) zette drie seizoenen met een titel op zak een punt achter diens lange carrière. Met 15 jaar en twee maanden is hij de jongste METO-debutant ooit, de club waarvoor hij 271 wedstrijden in het eerste elftal speelde. Verder rook hij bij RBC aan het betaalde voetbal en acteerde hij bij MOC’17 twee seizoenen op niveau. “Ik merkte echter dat mijn blessures steeds vaker opspeelden, het herstel duurde langer. Verder vergde de combinatie werk en massage-activiteiten veel tijd en werd een vrije zondag steeds aantrekkelijker. Respect overigens voor diegenen die tot op hoge voetballeeftijd doorgaan, voor mij was het echter geen haalbare kaart meer.”


Physical

Toch is er van het zwarte gat geen sprake, integendeel. Weloverwogen stortte Sjon Hermans zich nog nadrukkelijker op zijn hobby. Door het volgen van tal van cursussen bekwaamde hij zich meer en meer op het gebied van massage en verzorging. In september 2019 waagde hij de sprong en sindsdien mag hij zich professioneel ‘physical performance trainer’ weten. “Ik liep al iets langer met de gedachte rond, twijfelde even doch besloot mijn hart te volgen. Een besluit waar ik nog geen moment spijt van heb gehad. In plaats van louter in de avonduren begeleid en verzorg ik nu ook mensen overdag. Deels vanuit huis, deels vanuit mijn behandelkamer in de Sport & Slank Studio in Hoogerheide. In overleg met de cliënt probeer ik deze naar een fysiek hoger niveau te krijgen. Momenteel heb ik veel aanloop van mensen die door verkeerde houding tijdens het thuiswerken met rug- en nekklachten kampen. Verder verricht ik veel blessurebehandelingen bij sporters”, aldus Sjon Hermans.

De Corona-pandemie raakt velen. Ook de jonge ondernemer Hermans voelde het zijne. “Natuurlijk zat de schrik er tijdens de eerste golf goed in. Alle contactberoepen gingen aan banden. Als je net op eigen benen staat is het lastig om bij de overheid aan te kloppen. Toen er sprake werd van een tweede golf kneep ik hem best. Gelukkig mochten we dit keer wel doorgaan en sindsdien gaat het weer crescendo met de praktijk."


Beurtje

Volgens insiders onderscheidt Sjon Hermans zich door de tijd en aandacht die hij voor zijn cliënten neemt. Een goede behandeling is niet tijdsgebonden. Het verhelpen van de klacht is de uitdaging. Nadien blijft men veelal Sportzorg Zuidwesthoek bezoeken. "Zie het als een beurtje voor de auto. Regelmatig een preventieve massage kan voor een lichaam en geest ook absoluut geen kwaad”, besluit Sjon Hermans.

Sportzorg Zuidwesthoek, voor kinesiotaping, gewrichtstherapie, sportmassage, dry needling, klachtenbehandeling en manuele wervelcorrecties is te bereiken via Facebook of 06-54242532.