Afbeelding
Foto:

Campagne Bijtende Bende

HOOGERHEIDE - Woensdag en donderdag stond op de parkeerplaats Haviksberg in Hoogerheide een stand van de Bijtende Bende.

De Bijtende Bende is een publiekscampagne van het Trimbos-instituut in samenwerking met onder andere Brabants Landschap en de Politie. Wist jij dat het dumpen en lozen van afval uit drugsproductie leidt tot ernstige milieuschade?

Met deze campagne willen ze mensen meer bewustzijn creƫren over de problematiek en gevolgen van drugsafval. In de laatste maanden is er geregeld afval gedumpt of zijn er drugslabs en kwekerijen opgerold.

De Bijtende Bende komt in de campagne met een truck en stand naar gemeentes om hierover meer te vertellen en te laten zien. In een tent is een video te zien waar in een loods chemicaliƫn voor een drugslab worden gebracht maar ook dat de vrouw die de hond uitliet hier getuige van was en vervolgens dit meldde aan de politie. In deze video moest je op zoek gaan naar aanwijzingen en door middel van een sensor kon je op het grote scherm deze aanwijzingen aanklikken.

Zo hoopt de campagne dus mensen bewust te maken hoe je het kunt herkennen en waar je deze criminaliteit kunt melden.


www.meldmisdaadanoniem.nl

Politie 0900-8844

112

0800-7000