Afbeelding
Foto:

De koek is op voor beheerder keet

BERGEN OP ZOOM - Ricky Dinkelberg begon ongeveer zeven jaar geleden met de erfenis van haar vader als beheerder van De Keet gelegen in het Amaliapark te Bergen op Zoom. Toen ze hier begon was het gebouw totaal uitgeleefd en vroeg ze aan de woningstichting die het gebouw wilde weghalen of ze dit mocht gaan beheren en er wat van te gaan maken, want ze had veel mooie ideeën.

Na eenmaal gestart te zijn met het trefpunt kwam stichting TOS (thuis op straat) er al gauw bij. Deze stichting werd later ondergebracht bij de F!Tfabriek terwijl deze jongens en meisjes voor Ricky best waardevol waren als hulp bij de keet. Tot haar spijt is er daarna nooit meer een terugkoppeling gekomen om deze jongens en meisjes weer in te zetten bij de keet.

Ricky Dinkelberg vertelt: "Dit is gewoon erg jammer allemaal, hoe het liep. Even later kwam er antikraak in de buurt, we kregen zelfs bierflessen naar ons hoofd gegooid bij ons op het park. Jongeren werden op de Plaat weggestuurd en kwamen ook naar ons maar deze zorgden niet voor zoveel problemen. Jarenlang zorgde dit voor veel overlast, elke dag glas, spuiten en rommel opruimen zodat de kinderen en gezinnen uit verschillende culturen hier veilig konden spelen. We wilden dat alles veilig en schoon was. ‘s nachts moesten we er vaak uit, vrijwilligers en de mensen van Traverse deden ontzettend veel bij ons. De gemeente leegde helaas de afvalbakken weinig tot niet en het onderhoud van het park gingen we zelf maar doen. Met de woningstichting en de gemeente hebben we veel gesprekken gevoerd over steun maar we moesten toch bijna alles uit onze zak betalen. Bij elkaar hebben we 40.000 euro uitgegeven in de jaren. Dit alles voor de kinderen en gezinnen die al niet veel te besteden hebben en toch een leuke middag of dag konden beleven in het mooie park. We hebben hier zeer veel georganiseerd wat toch druk bezocht werd, zelfs mensen uit België kwamen erop af. Afgelopen jaren hebben we te maken gehad met inbraken, diefstal en vernieling, maar er werd niks door de instanties ondernomen. Voor mij is de koek op nu, de emmer is overgelopen. Ze spreken hier in de gemeente zo mooi, maar de vrijwilligers worden in de steek gelaten. Dus ik ga ermee stoppen hoe spijtig ik het ook vind voor de mensen die de keet al die jaren hebben gesteund of bezocht."