Jean-Pierre Nelemans en Peter van den Kieboom maken auto's beter.
Jean-Pierre Nelemans en Peter van den Kieboom maken auto's beter. Foto: Dennis van Loenhout

Autoshop Brabant maakt auto’s beter

BERGEN OP ZOOM – Volgend jaar is Autoshop Brabant al 40 jaar specialist als het gaat om auto-accessoires en de vakkundige inbouw daarvan. Na ruim 25 jaar op de Korenmarkt in hartje Bergen op Zoom is Autoshop Brabant nu al ruim 3 jaar gevestigd aan de perfect bereikbare Veilingdreef. Daar maken eigenaar Peter van den Kieboom en zijn collega Jean-Pierre Nelemans elke auto nóg beter.

Volgend jaar bestaat Autoshop Brabant 40 jaar. Drieënhalf jaar geleden verhuisde Autoshop Brabant naar de Veilingdreef in Bergen op Zoom, na ruim 25 jaar gevestigd te zijn geweest aan de Korenmarkt, in hartje stad: “Ons pand aan de Veilingdreef heeft twee ruime verdiepingen en een grote werkplaats”, zegt Peter van den Kieboom. “Nog veel belangrijker is dat we een ruime werkplaats hebben, dat er voor de deur gratis geparkeerd kan worden en dat deze locatie veel sneller en makkelijker bereikbaar is dan het stadscentrum. Nog wekelijks horen we van klanten die denken dat we nog altijd op de Korenmarkt gevestigd zijn, en van mensen die denken dat we niet meer bestaan omdat ze ons daar niet vinden. Niks is minder waar, we zijn er nog en we zijn nog steeds goed in wat we doen!”


Droomauto

Autoshop Brabant is specialist op het gebied van auto-accessoires. Dan gaat het niet zozeer om spoilers en stoere velgen, maar om de zaken die het verblijf in een auto prettiger maken. Van car-audio tot cruise control, van dashcam tot achteruitrijcamera en van alarmsysteem tot rittenregistratiesysteem: Autoshop Brabant verkoopt het, zoekt voor elke klant het beste systeem en bouwt het zo vakkundig in dat het lijkt alsof de fabrikant het zélf heeft ingebouwd. “Als je een nieuwe auto koopt kun je opties vaak in allerlei pakketten bestellen. Wie een simpele achteruitrijcamera wil, of een audiosysteem met Apple Car Play, moet daar vaak allerlei onnodige, dure opties bijbestellen. Wij kunnen zulke systemen los verkopen en vakkundig inbouwen”, vertelt Peter van den Kieboom, “wij kunnen onze klanten dus helpen om hun nieuwe auto ook echt tot hun droomauto te maken.”

Van de 40 jaar die Autoshop Brabant bestaat is eigenaar Peter van den Kieboom al 35 jaar actief, en zijn technische collega heeft er 25 jaar opzitten. Aan ervaring geen gebrek dus, en die ervaring schenkt klanten het vertrouwen dat Autoshop Brabant goed werk aflevert: “Klanten weten ons van heinde en verre te vinden. De concurrentie in onze markt is klein, maar we merken dat de behoefte groot is. En dat begrijpen we. Wanneer de verzekeraar vraagt om een professioneel ingebouwd alarmsysteem kunnen wij helpen. Wanneer iemand muziek wil streamen in de auto kunnen wij helpen. Wanneer iemand het geruste gevoel van een dashcam zoekt kunnen wij helpen. Een auto is een flinke investering, en voor veel mensen een plek waar ze veel tijd doorbrengen. Dan moet alles in orde zijn, en daarbij helpen is ons vak. Dat doen we al 40 jaar met veel plezier, want we streven ernaar dat elke klant met een goed gevoel ons pand verlaat!”


“Ons pand aan de Veilingdreef heeft twee ruime verdiepingen en een grote werkplaats”