Anouk Knobel, Noortje Brom en Lotus Duijff bereiden op Steenspil de pepernotenactie voor.
Anouk Knobel, Noortje Brom en Lotus Duijff bereiden op Steenspil de pepernotenactie voor. Foto:

Steenspil helpt WinkelHart Halsteren

HALSTEREN – Leren hoe de wereld werkt, hoe ondernemers hun geld verdienen en tegelijk een dorp mooier maken, dat leer je het beste in de echte wereld. Daarom delen Steenspil-leerlingen Noortje, Lotus en Anouk op donderdag 3 december pepernoten uit in de Dorpsstraat in Halsteren.

Zo vrolijken ze het winkelend publiek een beetje op, en helpen ze WinkelHart Halsteren het dorp nog wat mooier te maken.

Docent Marian van Zuilen-de Jongh is trots op haar leerlingen. Ze legt uit dat Steenspil al drie jaar projecten doet met winkeliersvereniging WinkelHart Halsteren: “Dit project is onderdeel van het examenvak dienstverlening en producten. Het leert leerlingen om dingen te organiseren, om te bepalen hoe groot en hoe duur een project is, om met externe partijen te mailen en te bellen om tot correcte afspraken te komen."


Betrokken

De docente vervolgt: "Aanvankelijk was het plan van de meiden om een inpaktafel op te zetten, maar vanwege de coronamaatregelen bleek dat onmogelijk. Toen bleek dat de PLUS-supermarkt nog veel pepernoten had omdat de Sinterklaasintocht niet doorging werd dit project geboren. Onze leerlingen gaan die pepernoten uitdelen aan het winkelend publiek, om te laten zien hoe leuk het is om in Halsteren te winkelen, om te laten zien dat Steenspil een lokaal betrokken school is en om te leren hoe belangrijk dat is.”


Lekker

Op donderdag 3 december zijn Noortje Brom (13), Anouk Knobel (14) en Lotus Duijff (14) tussen 13.30 uur en 15.10 uur in de Dorpsstraat, met voor iedereen een zakje pepernoten. “Pepernoten zijn altijd lekker!”, vindt Noortje.

Lokaal

Anouk en Lotus vertellen ondertussen waarom ze hun project belangrijk vinden: “Dit jaar hebben de winkels misschien wel minder klanten dan anders, en als wij kunnen helpen om het een beetje beter te maken dan is dat leuk. Lokaal winkelen is belangrijk, we willen niet dat de winkeliers in Halsteren failliet gaan."

"Bovendien is het leuk om onder schooltijd even van school weg te blijven. Misschien blijft er nog wel een pepernootje voor ons over, maar daar gaan we eigenlijk niet vanuit”, aldus de enthousiaste leerlingen van Steenspil.