Uitreiking van de Groene Pluim aan bedrijf Versteden Fiberglass Piping Systems.
Uitreiking van de Groene Pluim aan bedrijf Versteden Fiberglass Piping Systems. Foto:

Groene Pluim voor Versteden

BERGEN OP ZOOM - REGIO - Afgelopen donderdag is de zesde Groene Pluim uitgereikt in gemeente Bergen op Zoom. De uitreiking vond plaats aan het bedrijf Versteden Fiberglass Piping Systems aan de Conradweg. Een groene pluim wordt uitgereikt aan bedrijven die goed bezig zijn met duurzaamheid en sociaal beleid.

Wethouder Petra Koenders zou de Groene Pluim uitreiken maar zij was op het laatst verhinderd. De honneurs zijn prima waargenomen door ambtenaar duurzaamheid Carl Samuels. Hij overhandigde de onderscheiding aan de beide directeuren van Versteden, Peter Bogers en Erwin Simons.

Versteden is gespecialiseerd in de fabricage en montage van glasvezelversterkte leidingsystemen (polyester, vinylester of epoxy) die een degelijke en duurzame vervanging bieden van metalen leidingsystemen in bepaalde (industriƫle) toepassingen. Waarbij leidingsystemen in metalen en meer in het bijzonder stalen varianten een technische levensduur hebben van vijftien, kunnen de leidingsystemen van Versteden het tenminste 150 jaar volhouden. Het bedrijf zelf bestaat nu 42 jaar. Het bedrijf voorkomt dat bij haar economische groei achteruitgang van het milieu plaatsvindt door de inzet van steeds nieuwe technologie. Het gereed product wordt als restafval afgevoerd. Zo beperkt de onderneming de afvalproductie via preventie, vermindering, recycling en hergebruik, als afgeleide van het streven naar een excellent productiesysteem. Maar mocht er dan toch afval zijn, dan heeft Versteden een eigen milieustraat om zoveel mogelijk te scheiden. Naast duurzaamheid presteert het bedrijf ook goed met een vooruitstrevend personeelsbeleid, met een brede arbeidsparticipatie en de inzet van personen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Eerdere winnaars de Groene Pluim zijn Ricoh, Lindhout Schildersbedrijf, Lowys Porquin Stichting, Piet Jansen Installatie en Stadlander.