Afbeelding

Aanhouding na diefstal benzine bij tankstation

HALSTEREN - Dinsdagochtend werd een 25-jarige Rotterdamse man aangehouden door de politie, toen hij op het Laageinde reed in Halsteren. De bestuurder werd verdacht van het meerdere keren tanken zonder te betalen. Dit gebeurde onder andere bij een tankstation langs de A58. Op last van de Officier van Justitie mocht de man buiten op heterdaad worden aangehouden. Agenten reden op het Laageinde in Halsteren toen ze rond 10.40 uur de auto van de man zagen rijden. Ze gaven de bestuurder een stopteken waar hij netjes aan voldeed. Bij aanspreken bleek dat de man ook degene was die ze zochten voor deze diefstallen van benzine. De verdachte is aangehouden en overgebracht naar een politiecellencomplex. Op last van de Officier van Justitie is de auto van de man in beslag genomen en verbeurd verklaard. De man had geen geldig rijbewijs.


'Scouting en jeugd- en jongerenwerk bestolen'

(Onder verantwoording van de inzender)


GEMEENTE WOENSDRECHT - Op 2 juli 2020 is in de Tweede Kamer een motie om jeugd- en jongerenwerk en scoutingverenigingen te compenseren voor coronaschade unaniem aangenomen. De gemeente Woensdrecht krijgt hier meer dan € 8.200 voor vanuit het Rijk.

Volgens D66 Woensdrecht 'heeft het college in deze gemeente Woensdrecht zeer ingewikkelde en niet te behalen criteria verzonnen om dit geld niet aan de organisaties waar het voor bestemd was te hoeven uitkeren'. D66: 'Organisaties moeten in deze gemeente al omvallen voordat ze hier aanspraak op kunnen maken'.

Wat D66 Woensdrecht betreft is het dan al te laat. Jeroen van der Ha geeft aan: "Het Rijk stelt niet voor niets geld beschikbaar. Hiermee erkent de Tweede Kamer dat deze organisaties een belangrijke maatschappelijke functie vervullen. Dat geld is dus niet bedoeld om in de algemene middelen te stoppen."

Daarom diende D66 Woensdrecht een voorstel in om ervoor te zorgen dat dit geld alsnog bij de organisaties terecht zou komen. Alleen PvdA en AKT zagen ook het belang van het jeugd- en jongerenwerk en de scoutingverenigingen in en steunden dit voorstel.

De coalitiepartijen ABZ, CDA en VVD konden geen goede argumenten tegen dit voorstel bedenken, behalve dan dat het voorstel van een oppositiepartij afkomstig was. D66 stelt: 'De scouting en de organisaties voor jeugd- en jongerenwerk zijn dus de dupe geworden van de arrogantie van de Woensdrechtse coalitie'.


Motie over blauwalg aangenomen

REGIO - Afgelopen vrijdag bij de behandeling van de Begroting 2021 hebben Provinciale Staten een motie van de PVV aangenomen die het provinciebestuur opdraagt om meer werk te maken van de bestrijding van blauwalg in de Brabantse recreatiewateren.

De motie roept op om te bekijken of de algenverwijderaar die het Hoogheemraadschap van Rijnland heeft ontwikkeld ook in Brabant toegepast kan worden. Deze algenverwijderaar combineert Israëlische en Duitse technologie, waarbij het water opgepompt wordt naar een drijvend platform en met verschillende technologieën van algen wordt gezuiverd.


Woordvoerder Maikel Boon: "Het probleem van blauwalg lijkt ieder jaar toe te nemen en veel Brabanders storen zich eraan, zo ook de PVV. Blauwalg verpest het plezier van recreanten in onze Brabantse natuur en middels deze motie dragen we Gedeputeerde Staten op om werk te maken van de bestrijding. De innovatieve algenverwijderaar van het Hoogheemraadschap van Rijnland zou hier uitstekend aan bij kunnen dragen en omdat een meerderheid van Provinciale Staten voor onze motie heeft gestemd wordt hier nu serieus naar gekeken."

Afbeelding