Afbeelding
Foto: Pascal Brugman

25 jaar actief bij Zonnebloem Huijbergen

HUIJBERGEN - Bij de Zonnebloem Huijbergen is mevrouw E. Hoeks- Bouwens in het zonnetje gezet omdat zij al 25 jaar vrijwilligster bij de Zonnebloem Huijbergen is. Na al die jaren is zij nog steeds zeer actief.

Nadat mevrouw Hoeks op 27 oktober 1995 bij de Zonnebloem kwam, werd zij al heel snel bestuurslid bezoekwerk en heeft dat met veel verve gedaan. Ze leerde daarbij veel mensen kennen. Het ging er toentertijd wel anders aan toe dan nu: alles was papierwerk: er werd nog niets met computers gedaan. Ook financieel was het niet gemakkelijk: inkomsten werden alleen verkregen via zelf georganiseerde acties als wafels bakken, raden voor een gulden hoeveel strikjes er in een kerstboom zaten et cetera. Wel organiseerden ze voor vrijwilligers en gasten ook uitjes, veelal in de omgeving en één keer per jaar gingen ze met de bus erop uit.

Prettige herinneringen heeft de jubilaris ook aan de verdwenen "V&D kijkkoopochtend voor de Zonnebloem”. De gasten werden met koffie onthaald bij V&D. Ook de actie "Zon in de schoorsteen” waarbij inwoners van Huijbergen een Sint-cadeautje voor een gast maakten vond zij erg geslaagd. Mevrouw Hoeks heeft ook in het regiobestuur voor bezoekwerk gezeten. Ze benadrukt dat ze zonder de steun van haar man en kinderen niet alles had kunnen doen. Nog steeds helpt haar man haar onder andere met vervoer van gasten.
Liesbeth Kielman overhandigde mevrouw Hoeks een bloemetje, oorkonde en een prachtig speldje om de jubilaris voor haar trouwe inzet te bedanken.

Afbeelding
Afbeelding