Met 't Kroontje is Marcel Kroonen terug thuis in Halsteren.
Met 't Kroontje is Marcel Kroonen terug thuis in Halsteren. Foto:

’t Kroontje is terug thuis

HALSTEREN – Lekker eten voor een goede prijs, dat is waar ’t Kroontje voor staat. En ’t Kroontje is terug thuis, in Halsteren. Ruim 40 jaar geleden begon eigenaar Marcel Kroonen in hetzelfde pand cafetaria De Kuip. Onder de naam ’t Kroontje gaat hij zich richten op waar hij goed in is: alles dat met lekker eten te maken heeft.

Hij kan zijn ogen haast niet geloven. In het pand aan de Dorpsstraat 41 in Halsteren vindt Marcel Kroonen nog gasleidingen en kabels die hij lang geleden zelf aanlegde. Cafetaria De Kuip was jarenlang een begrip in Halsteren, nog lang nadat Marcel uit het dorp was vertrokken. In Hoeven startte hij ’t Kroontje, een afhaalrestaurant met een grote menukaart vol eerlijke, lekkere gerechten. Dat concept brengt hij nu naar Halsteren: “’t Kroontje blijft ook in Hoeven, maar ik wilde graag terug naar Halsteren. Nu zitten we op de perfecte locatie.”

Friet, snack, maar ook biefstuk, schnitzel, spareribs en de beste broodjes: ’t Kroontje bereidt ze met liefde én de beste ingrediënten. “De beste ingrediënten, dat zijn bijvoorbeeld de Halsterse aardappelen van Nefs. Daar ben ik al dertig jaar klant. Dat is onze grote kracht”, zegt Marcel Kroonen, "net als het feit dat we ook thuisbezorgen via onze eigen app met QR code. Dat doen we in Halsteren en Lepelstraat, en in delen van Bergen op Zoom en Tholen. In Tholen wordt overigens op zondag niet thuisbezorgd.” Het pand van 't Kroontje is door Marcel Kroonen en zijn team volledig gemoderniseerd. De keuken is nieuw, de apparatuur is nieuw en de houten betimmering is modern en sfeervol. 't Kroontje is klaar voor de toekomst. "Dit pand heeft natuurlijk nostalgische waarde voor mij”, zegt Marcel, "maar nuchter bekeken is het gewoon de perfecte locatie. Midden in het dorp, met veel gratis parkeergelegenheid op loopafstand. Veel mensen zullen zich afvragen waarom we 't Kroontje, en niet "De Kuip” heten. Ik kijk graag naar de toekomst, de naam 't Kroontje voeren we in Hoeven al jaren en die werkt. We verheugen ons op de toekomst!”