Afbeelding
Foto:

Ons Kent Ons: De plannen voor het Jubileumjaar 2021

HALSTEREN: Toneelvereniging Ons Kent Ons moest door alom bekende omstandigheden tot tweemaal toe hun geplande voorstellingen van 2020 annuleren. Voor de groep enthousiaste spelers en trouwe medewerkers geen reden om bij de pakken neer te gaan zitten! Integendeel; Ons Kent Ons heeft de blik nu al gericht op 2021. Het jaar waarin het 40-jarig jubileum van de vereniging wordt gevierd.

De Halsterse vereniging debuteerde op 27 november 1981 met de klucht 'Hoera, 'n drieling' en zette daarna liefst 77 avondvullende zaalproducties op de planken. Daarnaast 15 straattheaterstukken en een 12-tal shows voor instellingen en verenigingen. Voor 2021 heeft Ons Kent Ons twee zaalproducties op het programma staan: in mei het hilarische blijspel 'Vlam in de pan'. Dit speelt zich af in een restaurant, keuken en kantoor. Met veel personen die zich heel anders voordoen dan dat ze in werkelijkheid zijn. Ons Kent Ons bereidt ook al de decemberuitvoeringen voor. Schrijvers Patrick Roodenburg en Jac van Steen werken momenteel hard aan een compleet eigen bedacht en uitgewerkt komisch toneelstuk. Tenslotte is 40 jaar Ons Kent Ons dé perfecte reden om eens flink aan de weg te timmeren. Bedenkers en schrijvers Patrick en Jac hebben we daarom gevraagd naar de stand van zaken:


Samenwerking
"Tja wat ga je bij zo'n belangrijke mijlpaal op de planken brengen? Zeker nadat we in 2020 helemaal niet konden optreden vanwege de coronacrisis. Dus moeten we echt vlammen. In december 2021 zullen we met iets moeten komen waar nog lang over nagepraat kan worden. Voor het 35-jarig jubileum hebben we al bijzondere personages uit gespeelde stukken teruggebracht. Dat gaan we dus niet nog een keer doen. Wel willen we graag een feestelijke sfeer aan het geheel geven. 40 jaar OKO dient zonder twijfel een blije gebeurtenis te worden. Jac kwam vervolgens met het idee om ditmaal ons eigen clubje te gebruiken als onderwerp. Want was is er nu leuker om het publiek eens te laten zien wat er achter de schermen allemaal gebeurt? En hoe komt een toneelstuk eigenlijk tot stand? Vaak geeft dit (nog) komischere toestanden dan op het podium. En wat dacht u van alle verschillende types die we hebben binnen onze vereniging? Daarvan moeten we toch wel een toneelstuk kunnen maken", zo dachten beide schrijvers. En natuurlijk hierbij hebben we ook de spelers om hun inbreng gevraagd. Dus het wordt echt een samenwerking van de complete vereniging. Zowel voor als achter de schermen. Want ook de mensen achter de schermen zoals producent, grimeur, leescommissie en decorbouw zijn zeer belangrijke, onmisbare schakels in het succes van "Ons Kent Ons”. Die naam geeft al nagenoeg 40 jaar aan hoe we met elkaar omgaan. Deze positieve samenhang willen we daarom met de december-productie door het te schrijven stuk nogmaals benadrukken." Een mooie en duidelijke uitleg van Patrick en Jac. Uiteraard houden we u via deze kranten regelmatig op de hoogte van allerlei actuele ontwikkelingen rondom de bijna 40-jarige toneelvereniging Ons Kent Ons.

Afbeelding