Afbeelding

Verkeersongeval door bestuurder met drugs

OSSENDRECHT - Een bestuurder onder invloed heeft op de A4 tussen knooppunt Markiezaten en de Belgische grens een ongeval veroorzaakt. De file achter het ongeval liep op tot meer dan 40 minuten. In de omgeving van het ongeval troffen agenten ook nog een zak hennep aan.


Rokende auto tegen boom Kruisberg

HALSTEREN - Net voor middernacht zijn de hulpdiensten vrijdag uitgerukt voor een verkeersongeval aan de Kruisberg in Halsteren. Passanten hadden 112 gebeld nadat ze een rokende auto tegen een boom zagen staan. Ook de brandweer werd met spoed ter plaatse gevraagd omdat de voorzijde van de auto stond te roken. De brandweer heeft de motorkap opengebroken en de auto afgeblust. Bij aankomst van de hulpdiensten waren er in de omgeving van het voertuig geen personen te vinden. Het ter plaatse gekomen ambulanceteam kon dan ook onverrichter zake retour. In de omgeving is nog kort gezocht naar eventuele gewonden. Agenten hebben de bestuurder uiteindelijk kunnen traceren. De man is niet gewond geraakt bij het ongeval. De auto is door een bergingsbedrijf opgehaald.


Nieuwe naam Open Hof

HOOGERHEIDE - Op vrijdag 20 november worden om 11.00 uur de nieuwe naam en website van basisschool De Open Hof in Hoogerheide gelanceerd. Een feestelijk moment met een speciaal programma, dat door de coronamaatregelen deels in een online jasje is gestoken. Zo kunnen ouders en andere belanghebbenden de feestelijke onthulling toch bijwonen. De onthulling wordt live gestreamd via de Facebookpagina van De Open Hof. De nieuwe website gaat op datzelfde moment ook online, evenals de nieuwe Facebookpagina en Instagramaccount.

Wereldlichtjesdag 2020

BERGEN OP ZOOM - REGIO - Zondag 13 december 2020 is het Wereldlichtjesdag. Tijdens een online-viering, die georganiseerd wordt onder de noemer van Ouders Overleden Kind West-Brabant, worden de overleden kinderen herdacht met woorden, beelden, rituelen en livemuziek. De viering zal worden verfilmd door Zuidwest TV en worden uitgezonden in West Brabant en Zeeland op zondag 13 december, aanvang 18.30 uur. www.zuidwesttv.nl/tv/live. Ouders, broers, zusjes, opa's, oma's, of vanuit een andere band met het kind of als belangstellende toeschouwer, kunnen zo in de vertrouwde thuislocatie, aan de viering deelnemen. Daarbij wordt gevraagd om een foto van het overleden kind, een lichtje en een papieren hartje met de naam van het kind bij de hand te houden. Tijdens de uitzending gaan deze foto's en hartjes een rol vervullen. Ook bestaat de mogelijkheid om - als de ouders dat willen en toestemming geven hiervoor - de naam en/of foto van het overleden via een presentatie tijdens de uitzendingen in beeld te brengen. Zo de ouders dat willen, dan moeten zij naam en foto naar de organisatoren sturen via mailadres: vookwestbrabant@gmail.com. Graag aanleveren voor 7 december. Nadere info bij Lilian Boudewijn 06-10902329/Martien van Leeuwen 06-34540835.

Afbeelding
Brandweer blust de rokende personenauto die tegen een boom belandde aan de Kruisberg.