In Huijbergen zijn al drie pieten gesignaleerd; ze kwamen de molenaar helpen.
In Huijbergen zijn al drie pieten gesignaleerd; ze kwamen de molenaar helpen. Foto: Pascal Brugman

Al pieten gesignaleerd ...

HUIJBERGEN - Afgelopen zaterdag waren er al drie pieten in Huijbergen te zien. Molenaar Judo van Molen Johanna aan de Bergsestraat in Huijbergen zat afgelopen week namelijk met zijn handen in het haar.

Aankomende tijd verkoopt Molen Johanna volop pepernoten en speculaasmix volledig biologisch, zodat ouders thuis leuk met hun kinderen kunnen bakken. Zo belde meneer Judo dus met de pietenlijn om hulp te krijgen van wat pieten. Na wat vertraging kwamen de pieten aan in Huijbergen en gingen gelijk aan het werk bij de molen. De zakken meel werden omhoog getrokken, waarbij één piet zelfs nog een zak op zijn hoofd kreeg. Gelukkig was het niks ernstigs dus gingen ze weer verder.

De molen werd aan geslingerd door de pieten en alles werd in werking gezet. Klungelpiet had ook wat ongelukjes met meel in z'n gezicht door de hoofdpiet. Gelukkig is alles toch nog gelukt en zijn de mixjes op tijd klaar gemaakt. Alles is gefilmd, de film zal binnenkort te zien zijn op de facebookpagina van Molen Johanna. Hier vertellen ze ook wanneer de molen open is voor de verkoop. Wie alvast wil bestellen kan molen Johanna altijd even een bericht sturen op Facebook.