Scouting Hoogerheide aan de slag in de Raadhuisstraat in Hoogerheide.
Scouting Hoogerheide aan de slag in de Raadhuisstraat in Hoogerheide. Foto: Pascal Brugman

Scoutinggroepen op pad

HOOGERHEIDE - Scouting Hoogerheide, te vinden aan de Kooiweg 30 in Hoogerheide, hield met succes de jaarlijkse sponsoractie om geld op te halen voor de scouting.

Voorgaande jaren waren natuurlijk heel anders dan dit jaar. In verband met de coronamaatregelen gingen de scouts daarom brainstormen hoe ze het dit jaar zouden aanpakken. Voor elke groep werd er dan ook een alternatief bedacht. Om 9.30 uur verzamelden de leden van de scouting met hun leiding van de Explorers zich bij de Onze Lieve Vrouw Hemelvaartkerk aan het einde van de Raadhuisstraat. Attributen werden uitgedeeld, waaronder grijpers en afvalzakken, om daarna de Raadhuisstraat helemaal schoon te maken. Hierbij werden veel sigarettenpeuken, mondkapjes en ander afval aangetroffen. Helaas was er iets misgegaan met het digitale betalingsverzoek naar de ondernemers, dus ging de groep gewapend met een emmer met een lange stok eraan om op veilige afstand donaties op te halen.

De gemeente steunde het initiatief van harte. Wethouder Jeffrey van Agtmaal: “Er is een alternatief gevonden voor de traditionele sponsoractie, waarbij het mes aan twee kanten snijdt. Een opgeruimde straat is immers in ieders belang en hopelijk houdt de scouting er ook nog een mooie verdienste aan over. De gemeente zal de scouting voorzien van materiaal als knijpers, vuilniszakken et cetera en zal het verzamelde afval na afloop ophalen.”

Ook de andere scoutinggroepen gingen deze dag op pad. De Bevers vertrokken vanaf het gemeentehuis om 10.00 uur. Zij hebben vijf kilometer gelopen en zijn aan de Schapendreef kabouterhuisjes gaan kijken. De Welpen vertrokken vanaf Kooiduin in twee groepen en liepen zeven en een halve kilometer door het bos richting Huijbergen. De Scouts hebben als sponsoractie een fietstocht van vijfentwintig kilometer door Woensdrecht gemaakt. De Explorers vergaarden met hun schoonmaakactie in de Raadhuisstraat alleen al € 182,00. Alle acties bij elkaar leverden scouting € 2000,- op.

Scouting Hoogerheide
Scouting Hoogerheide
Scouting Hoogerheide