Afbeelding
Foto:

Toegankelijk Bergen op Zoom

GEMEENTE BERGEN OP ZOOM - Stichting Toegankelijk Bergen op Zoom zet zich in voor bereikbaarheid en toegankelijkheid voor alle mensen. Dat gaat niet alleen om een veilige, toegankelijke en aangename openbare ruimte. Ook toegankelijkheid van openbare gebouwen, winkels, hotels, restaurants en cafés en van informatie hoort daarbij.

'Iedereen doet mee' is het motto. Dat betekent dat alle mensen in de samenleving zo zelfstandig mogelijk moeten kunnen functioneren en als vanzelfsprekend gelijke rechten hebben en krijgen. De stichting richt zich in het bijzonder op de toegankelijkheid voor mensen met een beperking. Daarmee wordt de toegankelijkheid voor anderen immers ook optimaal.

De stichting wil haar doelen bereiken in samenwerking met de gemeente, ondernemers en alle inwoners van de gemeente. Ze volgt daartoe actief de inclusie-agenda van de gemeente, (her)inrichtingsprocessen van de openbare ruimte en beleidsontwikkelingen die een relatie hebben met toegankelijkheid.

Week van de Toegankelijkheid

Jaarlijks vraagt de stichting aandacht voor mensen met een beperking door een aantal activiteiten te organiseren in de Week van de Toegankelijkheid. In die week reikt Toegankelijk Bergen op Zoom onder andere "OQ bent welkom”-stickers uit. Daarnaast zijn er activiteiten die gericht zijn op het vergroten van het bewustzijn. "Dialoog in het duister” is daar een voorbeeld van. Ieder jaar heeft de stichting enige projecten gericht op de verbetering van toegankelijkheid.