Afbeelding
Foto:

Dag van de Mantelzorg:
dik verdiend respect voor u

HALSTEREN - Vanaf 2015 zijn de verzorgingshuizen wegbezuinigd en wordt van oudere mensen verwacht dat zij langer thuis blijven wonen. Bovendien moest je voor die tijd al heel wat zorg nodig hebben om van een verzorgingshuis gebruik te kunnen maken.

Thuis kan je als oudere wel beter je eigen leven bepalen, maar je bent daarbij wel afhankelijk van anderen. En dat is best moeilijk, want je wilt een ander niet tot last zijn, zo voelt dat. En wanneer wordt gevraagd welke hulp je nodig hebt, dan is dat best moeilijk. Laten we eerlijk zijn, we zeggen liever dat het prima gaat.

Door de problemen om de zorg georganiseerd te krijgen komen verschillende gezichten over de vloer op wisselende tijden. En dat is voor u lastig en voor de zorgmedewerkers zelf, die van hot naar her worden gestuurd en nauwelijks tijd voor u hebben. Mantelzorg is dan ook van groot belang om een goed leven te hebben.

Een goede buur, vrienden en familie zijn onmisbaar. Een praatje, een telefoontje, een boodschap, begeleiding voor bezoek aan huisarts zijn enkele voorbeelden die er toe doen. Vragen om hulp valt niet mee en contacten onderhouden met uw netwerk is in deze tijd niet eenvoudig. Weet elkaar te vinden.

Niet voor niets dat wij een welgemeend respect uitspreken voor de mensen om u heen, maar zeker ook voor u.

Afbeelding