Annie van Hees, Harry Mulkens en Piet de Jong bij het hertenkamp op De Beek.
Annie van Hees, Harry Mulkens en Piet de Jong bij het hertenkamp op De Beek. Foto:

Reddingsplan voor hertenkamp op De Beek

HALSTEREN - Als antwoord op het besluit van de gemeente Bergen op Zoom, om hertenpark de Beek in Halsteren af te stoten, komt buurtbewoner Harry Mulkens met een reddingsplan. Samen met Wim de Jong en Annie van Hees heeft Mulkens een werkgroep opgericht, die met het ontwikkelen van diverse activiteiten moet voorkomen dat de dieren weg moeten.

Harry en Wim willen graag de verzorging van de dieren en de ren op zich nemen. Hiervoor is een gesprek aangevraagd met wethouder Patrick van der Velden. Dit gesprek komt er binnenkort ook. Annie van Hees is gevraagd voor de administratieve taken en de contacten met diverse instanties.
Intussen is er ook een handtekeningenactie gestart waarbij al duizend mensen achter het burgerinitiatief staan.


Oproep

Annie licht toe: "De werkgroep is op zoek naar personen die bij afwezigheid, bijvoorbeeld door ziekte of vakantie van Harry en Wim, hun taken tijdelijk over willen nemen. Ook zou een aantal mensen die periodiek mee willen werken aan groot onderhoud, zeer welkom zijn. Alles natuurlijk op vrijwillige basis."

Om het voer voor de dieren te bekostigen is het plan opgevat om onder andere op zoek te gaan naar sponsors en mensen de mogelijkheid te bieden op papier een dier te adopteren. "Dit zou al met een kleine bijdrage mogelijk zijn. Voelt u iets voor onze plannen, heeft u ideeën en wilt u een steentje bijdragen? Neem dan contact op met onze werkgroep."
Bel Annie van Hees, telefoon 06-39685696 of mail naar: redhethertenkamp@gmail.com

Hertenkamp de Beek
hertenkamp De Beek