Politieauto
Politieauto Foto:

Onder invloed drugs

WOENSDRECHT - Op de A4 ter hoogte van Woensdrecht werd dinsdagavond een personenauto gecontroleerd. De bestuurder zag eruit alsof hij onder invloed was.

Agenten hebben de man aan de kant gezet voor een controle. Onderzoek wees uit dat de man vermoedelijk onder invloed van amfetamine en cocaïne was. Voor nu kreeg de man een rijverbod van vierentwintig uur.
Agenten lieten de man rond 21.15 uur blazen, maar deze test wees uit dat de 22-jarige Rotterdammer niet gedronken had. Daarna werd een speekseltest bij de man afgenomen. Hieruit bleek dat de man onder invloed was van amfetamine en cocaïne. In zijn auto werd ook nog een gebruikershoeveelheid hennep aangetroffen.
De man is meegenomen naar het politiebureau. Daar kwam een GGD-arts ter plekke om een bloedafname te doen. Dat bloedmonster wordt opgestuurd naar het NFI die het verder onderzoekt. Als bekend wordt wat de uitslag hiervan is dan neemt een Officier van Justitie een beslissing over de verdere afhandeling van deze zaak.


Hennepkwekerijen

HALSTEREN - STEENBERGEN - Afgelopen woensdag heeft het hennepteam van de politie hennepkwekerijen geruimd in Halsteren en Steenbergen.
In totaal heeft het team 4.8 kg henneptoppen in beslag genomen, welke zullen worden vernietigd. In beide gevallen was er sprake van stroomdiefstal. Het hennepteam viel woningen binnen aan de Leemput in Halsteren en aan de IJzendijk in Steenbergen. Twee personen zijn verhoord door agenten. De hennepkwekerijen zijn door een gespecialiseerd bedrijf ontmanteld.


Vragen over ruiterpaden


HALSTEREN - BERGEN OP ZOOM - Vanuit politieke partij GBWP zijn vragen gesteld aan het college van Burgemeester en Wethouders over het gebruik van bosgebied de Bergse Heide door mountainbikers, ruiters en wandelaars.

'Door alle partijen zou overleg zijn geweest over de uiteindelijke invulling van het terrein. Wij snappen dat je het niet iedereen naar wens kan maken maar we doen toch gezien de signalen die wij als GBWP krijgen een dringend beroep doen om zo spoedig mogelijk met elkaar in overleg te gaan.' Er zouden namelijk gevaarlijke situaties ontstaan bij het gebruik maken van het bosgebied door de diverse sporters. Daarom vraagt GBWP het college zo spoedig mogelijk in overleg te treden met een afvaardiging van de bikers, ruiters en wandelaars. En verder de gevaarlijke kruisingen in beeld te brengen en te bekijken wat hieraan verbeterd kan worden. Aldus Ad Vermeulen en Aydin Akkaya.


Alternatieve VAT-quiz

HOOGERHEIDE - WOENSDRECHT - De Coronacrisis heeft helaas ook gevolgen voor de VAT-quiz van 2020, geen gezellige VAT-quiz bij Non Plus Ultra dit jaar.

Op 6 november 2021 hopen de organisatoren van de VAT-quiz eenieder weer te verwelkomen bij Non Plus Ultra voor een ouderwets gezellige "live" VAT-quiz. Om de quizliefhebbers toch uit te dagen staat op de site www.vv-vat.nl een alternatieve VAT-quiz. Zo kan er dus weer volop gepuzzeld worden, ook al is het vanuit thuis! Je kunt deze quiz alleen of met een team doen, dat mag je zelf weten. Uiterlijk 21 november 2020 moeten de oplossingen binnen zijn. De juiste oplossing is een hint die je voor de VAT-quiz van 2021 kunt gebruiken. Daarnaast wordt een aantal consumptiebonnen van Non Plus Ultra verloot onder de juiste inzenders, alvast voor de quizavond van 2021. Oplossingen insturen kan naar: vatquiz@gmail.com


Vragen over niet meer inzamelen kerstbomen

GEMEENTE BERGEN OP ZOOM - Vanuit het CDA zijn vragen gesteld aan het college van Burgemeester en Wethouders over stoppen met inzamelen van kerstbomen.

'Goed dat het college zeer kritisch kijkt naar alle uitgaven die gedaan worden om onze stad uit de schulden te halen. Het stoppen met het inzamelen van kerstbomen, wat jaarlijks € 8.300 oplevert, verbaast ons echter. U geeft aan dat deze bomen voortaan in de gft-container kunnen, maar gelooft u nu werkelijk dat mensen hun kerstboom in stukken gaan zagen om hem daarna in de container te stoppen? Daarnaast geeft u aan dat er voor hoogbouw nog een alternatief moet worden gezocht. Wij vrezen dat deze bomen buiten worden gezet evenals de bomen van mensen die wel over een groene container beschikken. We willen u wat creatieve ideeën aanreiken en vragen u hiernaar te kijken: Zou een groepje mensen die een uitkering ontvangen, niet bereid zijn deze bomen in te zamelen als tegenprestatie? Of zou het jongeren/opbouwwerk van WijZijnTraverse met de jeugd een ophaalactie kunnen organiseren in de kerstvakantie? Wellicht dat de scouting dit wel een leuke activiteit vindt? - Of kan stichting SamenWerken hierin iets betekenen?' Aldus Hilde Martens, burgerlid en Stefaan Verheugt, raadslid.

Afbeelding