Aanhouding chauffeur voor mensensmokkel

OSSENDRECHT - De Koninklijke Marechaussee heeft op de A4 bij Ossendrecht een 64-jarige Bulgaarse vrachtwagenchauffeur aangehouden voor mensensmokkel.

Vlakbij de Belgisch-Nederlandse grens klommen dinsdagmiddag dertien vreemdelingen uit zijn vrachtwagen met oplegger. Marechaussees zagen gistermiddag de vrachtwagencombinatie op de vluchtstrook van de A4 staan met de alarmlichten aan. Bij het naderen zagen ze dat in totaal dertien personen uit een gat in het zeil van de oplegger klommen en wegrenden. Na een korte achtervolging te voet werden drie personen in een weiland staande gehouden. Inmiddels gealarmeerde eenheden van de Marechaussee en politie troffen verderop nog eens zeven mannen aan. Een elfde persoon werd later in het nabijgelegen Putte opgemerkt en ingerekend. De andere twee personen werden niet meer aangetroffen. De vreemdelingen, in de leeftijd tussen 17 en 27 jaar, zijn afkomstig uit Eritrea en Ethiopië. Zij zullen het vreemdelingentraject ingaan. De chauffeur van de vrachtwagen is ingesloten. De Koninklijke Marechaussee in Hoogerheide onderzoekt deze zaak verder.


CDA: 'Uitstel wijziging vuurwerkbeleid'

HALSTEREN - Vanuit het CDA is een motie ingediend waarbij het college wordt gevraagd het vuurwerkbeleid structureel pas in 2021 te wijzigen.

In de motie wordt gevraagd dat beleid vervolgens door eigen medewerkers te laten opstellen en dit niet uit te laten voeren door externe inhuur. Verder vraagt het CDA de ondernemers nu reeds te informeren dat de regels voor volgend jaar aangepast zullen worden en hier ook formele vastlegging van te doen opmaken. Volgens het CDA zijn ondernemers overvallen door het voornemen nu al het vuurwerkbeleid te wijzigen in gemeente Bergen op Zoom.


Online platform naar werk en scholing

REGIO - Dé online route naar werk, scholing en informatie in onze regio; dat belooft West-Brabant werkt door! te bieden.

Het online platform geeft je als werkgever toegang tot het grootste werkzoekendenbestand van West-Brabant. Werkzoekenden krijgen de kans om interessante werkgevers te ontmoeten en werknemers kunnen er terecht voor inzicht in scholingsmogelijkheden. Werkgeversorganisaties, werknemersorganisaties, onderwijs en overheid gaan samen voor een talentrijke arbeidsmarkt. Juist nu de arbeidsmarkt door de coronacrisis onder druk staat, geeft één centraal loket duidelijkheid. Met werkgevers en werknemers kijken we naar collegiale uitleen – van werk naar werk -, creëren we functionele om-, her- of bijscholingsmogelijkheden voor werknemers en maken we een online match mogelijk tussen werkgevers en werkzoekenden.


Businessclub Gebouw-T

BERGEN OP ZOOM - Aan Gebouw-T is sinds kort een Business Club verbonden, T-Lab onder voorzitterschap van Erik van Wunnik, die het poppodium en alle betrokkenen op meerdere manieren wil steunen. Wil je meer weten over het T-Lab, mail dan naar info@gebouw-t.nl.