Daniel Janssens (voorzitter Grenswachters)
Daniel Janssens (voorzitter Grenswachters) Foto

Bij herstart in 2021 Vierde Klasse opdelen in poules

WOENSDRECHT – Ook de KNVB ontkwam niet aan de strenge COVID-richtlijnen. Het bracht de slechte boodschap aan haar leden, die daar op hun beurt noodgedwongen mee moeten dealen. Niet leuk voor de voetballers, hoofdbrekens voor de besturen. De voorzitters aan het woord...


“Het moet allemaal niet te lang gaan duren, want dan gaat hele verenigingsleven een moeilijke tijd tegemoet. Geen kantine-inkomsten scheelt enorm veel geld. Overigens was ik het wel eens met sluiten kantine. Met vrijwilligers was het overal net te handhaven. Iedereen bedoelt het goed maar na een paar pintjes gaat het toch vaak mis”, steekt Roger Withagen (ODIO) de hand ook in eigen boezem.


Grenswachters

Daniël Janssens (Grenswachters) vervolgt: ”Zoals bij iedereen draait het bij ons ook om het kasboekje. De vaste kosten gaan door terwijl er niets binnenkomt. Verder de reeds gedane extra uitgaven om de club corona-proof te maken. Daarnaast bestaan we volgend jaar 100 jaar en zouden dit jubileum groots willen vieren. Dit vergt enorm veel voorbereiding. Echter hoe, wanneer en wat blijft onzeker zolang het virus niet onder de duim is. Op vele fronten hebben we nog uitdaging, de schouders moeten eronder.”

Vivoo

In Huijbergen improviseert men doch is ook sceptisch. “De jeugd traint nog wel en verzorgt Voetbalschool Wouw op 31 oktober een clinic voor de jeugd. Zo blijven ze wel lekker aan de gang. Voor de senioren wachten we even af. Hoe gaat men ermee om als men twee seizoenen achtereen niet een volledige competitie speelt? Blijft men lid of gaat men op andere hobby's of individueel sporten?”, aldus Robbert Klaassen (Vivoo).


Erwin van den Heuvel (WVV’67): “Het komt dichtbij. Ook binnen de vereniging hebben we te maken met besmettingen. Ik voorzie op korte termijn geen knelpunten. Je moet je er alleen op instellen dat veel zaken voorlopig anders zullen moeten, dan dat we gewend zijn. Dus energie steken in zaken die nog wel kunnen en waar je zelf nog invloed op hebt. Dan is er altijd nog veel mogelijk. De basis van de vereniging is goed, dat maakt communiceren en snel schakelen ook makkelijk. Het is overigens juist om de competitie stil te leggen. Het werd door alle uitval in de laatste weken een grote bende.”


METO

“Alhoewel we financieel gezond zijn missen ook wij natuurlijk de inkomsten van de kantine. Pluspunt met vorige keer is dat de jeugd nog mag trainen. De selectie volgt in kleine groepjes binnenkort in aangepaste vorm. We werken naar de herstart op 15 november. Al denk ik zelf dat we dit kalenderjaar niet meer voetballen. Ik hoop dat ik ernaast zit. Tot die tijd vormt gezond blijven de allerbelangrijkste uitdaging”, vertelt Robert van Kalmthout (METO).

En als we pas in 2012 weer mogen herstarten? Roger Withagen: ”Stop met deze competitie en deel alle Vierde klassers in regionale poules van 6-8 teams. Met veel derby's om zo weer voldoende inkomsten van kantine te krijgen. Het is aan de KNVB."

om daar eens over na te denken.”