Bewoners van de Princesseplaat buiten gezellig bijeen.
Bewoners van de Princesseplaat buiten gezellig bijeen. Foto: Pascal Brugman

Genieten aan de Princesseplaat

BERGEN OP ZOOM - Piet, Tinus, Betsie, Ali, Nettie, Kees en Hans genieten bij goed weer van het samenkomen en bijpraten op de oude Jeu-de-boulesbaan aan de Princesseplaat in Bergen op zoom.

Zij wonen allemaal in de appartementen ertegenover. Elke avond komen zij, als de weersomstandigheden het toelaten, samen met hun tuinstoel om hier gezellig bij te praten.


Coronatijd

Piet woont hier al 25 jaar en heeft veel zien veranderen. Hij vertelt: "Dit is als 25 jaar op vakantie te zijn, want we wonen op het mooiste stukje van Bergen op Zoom. Winkels op de hoek en een prachtige Boulevard met een mooi uitzicht over de Schelde. De jongste bij ons is 72 en de oudste 83. De coronatijd is voor ons een hele ervaring, gelukkig zien wij nu onze kinderen weer iets meer. Maar wij proberen er wat moois van te maken en komen nu weer heerlijk buiten. Zo zouden vele ouderen dat moeten doen."


Genieten

Kees mag van hen 'geen vieze moppen meer vertellen', maar brengt wel veel gezelligheid. De bewoners van de Princessplaat vinden het wel erg jammer dat de geiten niet meer in de buurt staan en dat de grote speeltuin zo goed als weg is voor de jeugd.

Zij hopen nog lang van het leven te mogen genieten op deze mooie plek. Helaas hebben zij in de in de jaren al afscheid moeten nemen van veel bewoners.

Ouderen Prinsessenplaat