Sportief in actie bij SOS Heldenchallenge.
Sportief in actie bij SOS Heldenchallenge. Foto:

SOS Heldenchallenge bij Zo

HALSTEREN - REGIO - De kinderen van BSO Zo in Halsteren, Steenbergen en Tholen hebben de afgelopen weken voorbereidingen gedaan voor activiteiten in de herfstvakantie rond het thema SOS Heldenchallenge.

De hele maand oktober staat in het teken van SOS Kinderdorpen. De kinderen van de BSO's hebben beetje bij beetje meegekregen en gevraagd hoe de kinderen daar leven.

Björn Verwater van BSO Zo op de Schans in Halsteren legt uit: "We hebben door middel van flyers in de wijk en mond-tot-mondreclame in klassen deze actie grootschalig aangepakt. Iedere locatie van Zo BSO heeft zijn eigen verkooppunt en verkoopt persoonlijk versierde pleisterpotjes, vetbolletjes en taartjes voor vogels, die gemaakt zijn door kinderen tijdens de activiteiten. Ook worden gedoneerde (kinder)boeken te koop aangeboden. Bij ieder verkooppunt staan er kinderen van de BSO om informatie te geven aan ouders en kinderen over wat we verkopen en waar het geld naartoe gaat. Bij de kassa kunnen er natuurlijk ook kleine en grote donaties gedaan worden. Heb je geen contant bij, dan kan er ook via een QR-code betaald worden. Daarnaast is in de herfstvakantie een sponsorloop gehouden waarbij een parcours werd afgelegd door de kinderen.

Afbeelding
heldenchallenge zo
Afbeelding