Afbeelding
Foto: Bep Tielemans

Aanhouding in Putte na achtervolging

PUTTE - Agenten hebben in de nacht van dinsdag op woensdag na een achtervolging in Putte een verdachte aangehouden.

De man bleek in het bezit te zijn van een bus pepperspray. Ook bleek de man in een voertuig te rijden wat eerder die avond was gestolen in België. De man is aangehouden en overgebracht naar het politiecellencomplex. Hij is voorgeleid aan de hulpofficier van justitie en overgebracht naar het politiecellencomplex in Breda.


Drugsdealers betrapt

GEMEENTE WOENSDRECHT - Afgelopen dinsdag en de week ervoor heeft de politie twee handhavingsacties gehouden, specifiek gericht op drugs en drugsoverlast in de gemeente Woensdrecht. De politie heeft bij de acties geld en drugs in beslag genomen.

Tijdens de eerste controledag is er binnen de dorpskern van Ossendrecht een drugstransactie waargenomen tussen twee personen. Bij aantreffen van de dealer is ruim 1.300 euro in beslag genomen.

Bij de actie op 20 oktober is een transactie waargenomen waarbij de verkoper 24 ponypacks cocaïne op zak had. Tijdens deze afvangactie zijn eerst twee kopers aangehouden en gehoord, waarna de verkoper is gearresteerd. Een proces-verbaal wordt opgemaakt en de gemeente Woensdrecht wordt met een bestuurlijke rapportage op de hoogte gesteld van de drugsdeal. De gemeente neemt vervolgens een bestuurlijke maatregel tegen de man.

Collecte Brandwonden Stichting succesvol

HALSTEREN - In de week van 4 tot en met 10 oktober collecteerden in heel Nederland meer dan 50.000 vrijwilligers voor de Nederlandse Brandwonden Stichting. Ook in Halsteren gingen de collectanten langs de deuren. En met succes!

Gezamenlijk werd een bedrag van €1584,93 opgehaald. De opbrengsten van de collecte stelt de Brandwonden Stichting in staat om haar werk voor mensen met brandwonden voort te zetten.

Ernstige brandwonden kunnen je hele leven op zijn kop zetten. Het medische traject, met tientallen operaties, duurt soms jaren. Daarnaast zijn er de verwerkingsproblemen van het vaak traumatische ongeluk. En tot slot zijn het vooral de ontsierende littekens die het leven van brandwondenslachtoffers moeilijk maken.
Al meer dan 50 jaar voert de Nederlandse Brandwonden Stichting haar strijd tegen deze littekens. Dit doet zij op drie fronten: het voorkomen van brandwonden, het verbeteren van de behandeling (door onderzoek) en het bevorderen van de psychosociale nazorg en begeleiding.

Er zijn nog steeds nieuwe collectanten nodig dus geef je op om ook te helpen. Vooral in de wijken De Beek en De Rode Schouw kunnen we mensen gebruiken. Ook winkeliers en horeca die tijdens de collecteweek een collectebus in hun zaak willen zetten zijn van harte welkom.

Aanmelden kan bij Dion Sweere op telefoonnummer: 0164-251811 of 06-44350103 of via mail: bws-Halsteren@outlook.com. Vele handen maken licht werk dus geef het een uurtje van je tijd voor dit goede doel.