VVC'68 in actie voor de beker.
VVC'68 in actie voor de beker. Foto: Annie de Krom

Tussenbalans amateurvoetbal gemeente Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - HALSTEREN LEPELSTRAAT - Wat een ellende voor onze amateur voetbalclubs. Na een gebroken voorbereiding mocht er eindelijk weer gevoetbald worden. Nu gaat alles weer een week of vier op slot. Voor ons toch even het moment om de balans op te gaan maken. Er zijn grote verschillen in het aantal gespeelde wedstrijden, maar een eerste indicatie tekent zich toch al af.

Halsteren zaterdag

Halsteren zaterdag gaat trots aan de leiding in de zaterdag derde klasse. De overwinning in de slotminuten bij WHS was cruciaal. De concurrentie is zwakker geworden, dus als de omstandigheden het toelaten, ligt er een kampioenschap in het verschiet voor Halsteren zaterdag.


VVC '68

In de zaterdag vierde klasse kan VVC '68 niet wachten om wedstrijden te gaan spelen. In de voorbereiding en voor de beker werden hoger spelende verenigingen als Bruse Boys en Tholense Boys van de mat geveegd. De selectie maakt een gretige, sterke indruk. Promotie is nog steeds de doelstelling.


Vrederust

Vrederust, ook in de zaterdag vierde klasse, heeft een jasje uitgedaan. Het is nog wel een gevaarlijke outsider en op een goede dag kunnen ze van een topploeg nog best eens een paar punten afsnoepen. Meedoen voor de prijzen zit er dit seizoen waarschijnlijk niet in.


MOC '17

MOC '17 is van de zondag naar de zaterdag gegaan. In die zaterdag vierde klasse heeft de ploeg van trainer Musters al kennis gemaakt met de kracht van Internos. Normaal gesproken doet MOC mee voor de promotieplaatsen, maar Internos is de gedoodverfde kampioen.

Plaatsgenoten Dosko zaterdag en FC Bergen gaan in deze sterke klasse weinig punten halen.

Halsteren zondag

Rksv-Halsteren lijkt in de zondag hoofdklasse geen rol van betekenis te gaan spelen. Aanvallend is de ploeg van Erwin de Nijs met Idabdelhay en Andrade gevaarlijk, maar vooral op het middenveld loopt te weinig kwaliteit. Nu Bierkens in de verdediging geblesseerd is, staat het daar ook niet goed. De selectie is gewoon te smal om bij tegenslagen op sterkte te blijven.


Dosko

Dosko leek de sterke lijn van vorig seizoen voort te zetten, maar kreeg thuis tegen Hillegersberg een stevige tik op de neus. Ook bij Dosko ontstaan problemen als een paar sterkhouders niet beschikbaar zijn. Tegen Hillegersberg was één van de Dietvorsten niet aanwezig en dat scheelt gelijk een slok op een borrel.


Nieuw Borgvliet

Nieuw Borgvliet is in de vierde klasse zondag niet de onaantastbare hoogvlieger van vorig seizoen. De achterstand op koploper Wernhout bedraagt al 13 punten (wel twee wedstrijden meer). Het is bijna onmogelijk om zo'n slechte start te repareren, terwijl er toch voldoende kwaliteit in de selectie zit.


Lepelstraatse Boys

Bij Lepelstraatse Boys ging de vlag uit toen nota bene van HSC werd gewonnen. Daarna liep de ploeg van Jacco Kouwen tegen een paar stevige nederlagen aan. Het jonge team van Lepelstraatse Boys moet nog stappen maken en zal deze competitie niet hoog gaan eindigen.





Dosko en MOC op Sportpark Meilust.
Afbeelding
Halsteren zaterdag thuis op De Beek.
Afbeelding
Afbeelding