Iedereen danst bij TDC!
Iedereen danst bij TDC! Foto: Dennis van Loenhout

Iedereen danst bij TDC

HOOGERHEIDE – Totally Dance Company is niet meer weg te denken uit Hoogerheide. Niet alleen omdat de dansschool van Annely Bogaers al 36 jaar de dansliefde in Hoogerheide levend houdt, maar vooral omdat er nog steeds zo’n 400 dansers actief zijn bij TDC. Dansen is gezond, dansen is fantastisch en dansen is voor iedereen!

Ze begon met een paar lessen jazzdans onder de vlag van Jeveo, maar inmiddels is Annely Bogaers (54) de spil in een dansschool die zoveel leden heeft dat voetbalverenigingen er bewonderend – en een beetje jaloers – naar kijken. TDC is een begrip en groeit nog steeds.

Annely vertelt: “De jeugd kijkt heel veel naar muziekvideo's waarin gedanst wordt, en wil daardoor zelf ook dansen. En dat kan bij ons, want wij houden de drempel laag. Wij zijn een amateurdansschool, waarvoor je bijvoorbeeld geen spitzen hoeft te kopen. En omdat we veel leden hebben kunnen we de contributie laag en het aanbod groot houden. Bij ons dansen mensen van 2,5 tot 75 jaar oud, allemaal met plezier.”


Proeflessen

Een groot aanbod betekent dat er ook voor kinderen en jongeren veel te kiezen is. Jazzdance, Streetdance, pilates, stepaerobic, tienerdance, kidsdance, bij TDC kan het en word je begeleid door vakkundige docenten die allemaal van dansen houden. “Wij bieden altijd gratis proeflessen aan”, zegt Annely, “omdat we het belangrijk vinden dat je goed kennis kunt maken met de danssport, en zo zeker weet dat je iets kiest wat je leuk vindt.” Wie danst bij TDC mag bovendien elke twee jaar meedoen aan de grote uitvoering, waarvan de laatste edities theater De Maagd in Bergen op Zoom enkele keren wisten te vullen. “Heel trots ben ik daarop”, zegt Annely, “en hoe vaker wij de zaal uitverkopen, hoe meer we kunnen dansen. Want daar gaat het om, dat is wat we het liefste doen!”


Ontspannen

Terwijl de kidsdance-groep met 5- en 6-jarigen losgaat op een nummer van K3 vertelt Annely dat dansen ook voor oudere kinderen de ideale sport is. "Voor pubers die het druk hebben met school en huiswerk is dans de ideale manier om even te ontspannen en het hoofd leeg te maken. Bovendien is dansen goed voor je gezondheid, en helpt het je een conditie op te bouwen waar je de rest van je leven van kunt profiteren! Tegen wie denkt "ik kan niet dansen”, wil ik alleen maar zeggen: ga het proberen. We helpen je, en je zult zien dat je meer kunt dan je denkt en dat dansen echt heel leuk is. We bestaan niet voor niks al 36 jaar, zonder mensen die van dansen houden zou dat niet kunnen!”



"Dansen goed voor je gezondheid en helpt je een conditie op te bouwen"




Afbeelding