Corrie Akkermans-Nuijtemans (86)
Corrie Akkermans-Nuijtemans (86) Foto:

Corrie (86) breit truitjes voor een heel goed doel

HALSTEREN - Corrie Akkermans-Nuijtemans werd begin maart onverwacht opgenomen in het ziekenhuis, maar gelukkig mocht ze na een paar dagen weer naar huis. Midden in de coronacrisis, dus mocht/kon ze nergens meer naar toe. Toen zat Corrie ineens toch achter die geraniums... Ze heeft toen maar besloten om haar oude hobby op te pakken, breien!

Met een duidelijk doel, truitjes voor kindjes in de arme landen waar het erg koud is in de winter.

Corrie Nuijtemans is op 27 oktober 1933 geboren in Halsteren. Na haar huwelijk met Wim Akkermans is ze direct naar Bergen op Zoom verhuisd. Daar hadden ze het zeker naar hun zin en daar is ook hun dochter Lisette geboren. Het laatste adres waar ze samen woonden was de Wikkelaan.

In 1994 stierf haar man en bleef ze als 60-jarige alleen achter. Toen kwam al snel de wens om terug naar haar geliefde 'Altere' te gaan, waar ook de rest van haar familie woonde. Kinderen, kleinkinderen, zus en nichtjes en neefjes. Nu woont ze al 13 jaar met heel erg veel plezier in Altere, terug 'waar ze begonnen is en ook wil eindigen', zegt ze zelf. Zelfs vier achterkleinkinderen heeft ze in Halsteren.

Ze geniet van alles, en deed ook alles nog zelf. Drie keer in de week naar de bingo, want achter de geraniums zitten daar ben ik nog te jong voor zei Corrie altijd. Totdat ze dus een stapje terug moest doen. Gelukkig pakte de 86-jarige de draad weer op en beleeft ze veel plezier aan truitjes breien.

Snel raakte haar eigen wol op en vroeg of er iemand was die soms wol had die daar niets meer mee deed. Na een oproepje op facebook bleef de wol binnenkomen, waardoor ze door kon gaan met breien. Via deze weg wil Corrie nogmaals de mensen bedanken die haar zo veel geschonken hebben! Er zijn tal van prachtige truitjes van gebreid.


Wegbrengen

Nu is er is ze op zoek naar iemand die de truitjes mee kan nemen naar de kindjes die het hard nodig hebben met de winter die komen gaat, want daar doet ze het voor. Mensen die iemand kennen, kunnen mailen naar Lisette, de dochter van mevrouw Akkermans: lissimonis@hotmail.com

Breien voor goed doel