Corona protocol kerken Christoffelparochie oktober
Corona protocol kerken Christoffelparochie oktober Foto:

Corona maatregelen in kerken weer scherper

HALSTEREN - LEPELSTRAAT - BERGEN OP ZOOM - Ten aanzien van Corona zijn er berichten van de RK Kerk Nederland en Bisschop Liesen uitgekomen. Bovendien heeft de burgemeester van Bergen op Zoom een oproep gedaan aan alle kerken en moskeeën in zijn gemeente om het aantal mensen per viering te beperken.

In overleg met vicaris Verbeek, tevens pastoor van Bergen op Zoom is het volgende besloten: Er zullen maximaal 30 kerkgangers in de vieringen aanwezig mogen zijn. De mensen wordt gevraagd om een mondkapje te dragen volgens de richtlijnen van de overheid.

De mondkapjes hoeven niet gedragen te worden als je op een plaats zit (zoals in een restaurant) maar wel als je naar je bank gaat in de kerk en als je te Communie gaat.

Er is geen koorzang en samenzang. Dit was al een feit in onze kerken. Een organist en één tot drie cantores blijft mogelijk. Waar er in het afgelopen jaar veel overledenen zijn geweest in een geloofsgemeenschap, zal met Allerzielen een aparte viering worden gehouden op 2 november en niet in het weekend ervoor. Voor de Christoffelparochie betekent dit dat het reserveringssysteem via de website per direct weer in werking treedt.

Pastoor Hans de Kort geeft namens de pastores aan dat het triest is dat deze maatregelen weer nodig zijn, niet alleen voor de kerken maar ook voor de hele samenleving: "Toch hoop ik dat we de maatregelen ook kunnen begrijpen en eraan mee willen werken. Alvast dank hiervoor. Met de hulp van elkaar en van God hopen we de tijd die volgt door te komen. We bidden dat de maatregelen een goede uitwerking mogen hebben op de gezondheid van allen."

Met hartelijke groet, mede namens pastor Sebastian, pastoraal werkster Lenie en pater Bertus.


Bergse najaarskermis in vakantie gaat niet door

BERGEN OP ZOOM - De Corona-proof aangevraagde najaarskermis in de herfstvakantie op de Boulevard in Bergen op Zoom gaat niet door. Dat is woensdagochtend besloten in een afrondend gesprek tussen gemeente en kermisorganisator Frank Vale.

In goed overleg met de organisator is besloten de kermis tot nader order uit te stellen. Dit mede op advies van de Directie Publieke Gezondheid van de GGD.



Ondanks het feit dat organisator Frank Vale er alles aan gedaan heeft om ervoor te zorgen dat mensen op gepaste afstand van de attracties zouden kunnen genieten, is het toch de toename van het aantal besmettingen en de onzekerheid over de snelheid waarmee het virus om zich heen grijpt die roet in het eten gooit. Zowel de organisator als de gemeente vinden het bijzonder jammer dat dit besluit genomen moet worden, maar het is ook logisch dat de zorg voor de volksgezondheid hier het zwaarste weegt. Vanwege het toegenomen aantal besmettingen is er op districtsniveau een regionaal standpunt ingenomen om kermissen voorlopig niet toe te staan. Tussen organisator en gemeente is er afgesproken om zodra de situatie dit toelaat, direct de mogelijkheden voor een mooi evenement opnieuw te bekijken.





Corona protocol RK kerken