Besluiten van college B en W

GEMEENTE BERGEN OP ZOOM - Burgemeester en wethouders van Bergen op hebben ondermeer de volgende besluiten genomen:

Zonnepark Dassenberg Lepelstraat        

Het college verzoekt de raad om voor het Zonnepark Dassenberg in Lepelstraat, definitief een verklaring van geen bedenkingen af te geven. Hierna kan de omgevingsvergunning voor Zonnepark Dassenberg worden verleend. Het zonnepark draagt bij aan de duurzaamheidsdoelstelling van Bergen op Zoom zoals opgenomen in de Regionale Energie Strategie.


Concept koopovereenkomst Oude Molen

Het college biedt aan ZuidWest Invest B.V. onder voorwaarden een concept-koopovereenkomst aan voor de verkoop van een perceel (3.034 m2) op bedrijventerrein Oude Molen in Halsteren. Op het perceel wil ZuidWest Invest B.V. een bedrijfsverzamelgebouw realiseren.


Huurcompensatie sportverenigingen

Het college scheldt binnen- en buitensportverenigingen in Bergen op Zoom voor de periode 1 maart - 1 juni 2020 naar rato de huur van de gemeentelijke sportaccommodaties kwijt. Ter compensatie van dit bedrag (€ 191.000) maakt de gemeente gebruik van de extra middelen die het rijk beschikbaar stelt om de coronamaatregelen rondom sportaccommodaties te compenseren.


Gebouw T ontvangt compensatie

Poppodium Gebouw T ontvangt compensatie voor financiële schade door Covid-19.

Deze compensatie komt van het Rijk (fonds Podiumkunsten) en bedraagt € 70.127. Voorwaarde voor de subsidie van het fonds Podiumkunsten is dat provincie en/of gemeente ook bijdragen. Dit wordt matchgeld genoemd. De provincie draagt € 35.064 matchgeld bij.        

Het college besluit ook € 35.064 matchgeld bij te dragen en dekt dit bedrag met het te ontvangen compensatiebedrag voor de ondersteuning van lokale culturele voorzieningen. De totale compensatie voor Gebouw T komt daarmee op € 140.254.

Gehandicaptenparkeren

Het college besluit het aanvragen en verstrekken van gehandicaptenparkeerkaarten te digitaliseren en onder te brengen bij Parkeerbeheer. Eerder lag dit bij het cluster WMO van de gemeente. Het college besluit ook het aanvragen van en betalen voor Gehandicapten-parkeerplaatsen op kenteken te digitaliseren en dit ook onder te brengen bij Parkeerbeheer. Ook dit lag eerst bij het cluster WMO.        

Tot slot besluit het college dat houders van gehandicaptenparkeerkaarten zonder te betalen mogen parkeren op algemene gehandicaptenparkeerplaatsen, maar dat ze wel moeten betalen op de overige parkeerplaatsen in het betaald parkeergebied