Hendrickx Grondverzet
Hendrickx Grondverzet Foto: Pascal Brugman

Werkzaamheden op terrein bom verder

HOOGERHEIDE - Op vrijdag 28 augustus werd er tijdens werkzaamheden van Staatsbosbeheer een bom gevonden uit de Tweede Wereldoorlog in natuurgebied Kortenhoeff in Hoogerheide.

In ons bericht hierover vertelden wij wat de werkzaamheden hier inhielden.

Na het laten ontploffen van de bom op locatie gingen de werkzaamheden door grondverzetbedrijf Hendrickx uit Ossendrecht in samenwerking met de andere instanties verder.

Het plantje watercrassula werd steeds verder afgegraven en op een grote hoop ingedamd om ervoor te zorgen dat de plant en zijn resten stikken. Later gaat er dan ook nog een laag schone grond over het afgegraven gedeelte heen. Over een paar maanden zal de besmette grond dan ook verder afgevoerd gaan worden.

Carlo Hendrickx vertelde ons dat er ook nog een grote handgranaat op het terrein werd gevonden en dat ook die door de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) tot ontploffing is gebracht op het terrein.

Van beide ontploffingen zijn nog diepe gaten zichtbaar op het terrein. Als de werkzaamheden ten einde zijn zal het terrein nog regelmatig gecontroleerd worden door de instanties.

Afbeelding
Afbeelding