'Tegen windturbines in landschap'

REGIO - De Brabantse PVV strijd al jaren tegen de komst van windturbines in het Brabantse landschap. De komst van enorme oppervlaktes vol zonnepanelen, is de partij eveneens een doorn in het oog.

'De vele tientallen miljarden euro subsidie, de onbetrouwbaarheid en de vernietiging van landschap, fauna, woningwaarde, gezondheid en leefgenot, maar bovenal de qua bestrijding van klimaatverandering volstrekte onzinnigheid', worden door de PVV keer op keer van stal gehaald als argumenten tegen deze vormen van elektriciteitsopwekking.
Woordvoerder Harry van den Berg 'vreest' echter tot zijn grote vreugde dat het klimaatkaartenhuis gaat instorten: "In de regels voor subsidie voor windturbines en zonnepanelen staat dat indien de marktprijs voor elektriciteit op de beurs langer dan 6 uur onder 0 cent zakt, dat er dan geen cent subsidie wordt uitgekeerd. Terwijl de consument ruim 20 cent kwijt is, is op zonnige en winderige dagen de elektriciteit op de beurs nu al gratis of zelfs minder dan 0 cent waard: afval dus. Nu zowel in Nederland als in de buurlanden heel veel windturbines en zonnepanelen geplaatst worden, terwijl door de economische crisis de vraag naar elektriciteit veel minder toeneemt dan eerder gedacht, achten wij de kans groot dat de gesubsidieerde projecten het in snel toenemende mate tijden zonder subsidie zullen moeten doen. Ze gaan het dan massaal moeilijk krijgen of gewoon failliet." Om die reden pleit de PVV bij het provinciebestuur hiervoor te waarschuwen en exploitanten te laten bijdragen aan een fonds.


pleit om de bevolking, die verleid wordt tot meedoen met zonne- en windprojecten in energiecooperaties, nadrukkelijk te waarschuwen en de exploitanten te verplichten aan een fonds bij te dragen die er voor zorgt dat na het einde van projecten de panelen en turbines netjes opgeruimd worden. De partij vreest anders dat na faillissementen de 'klimaatminaretten' en 'subsidiesahara's' veranderen in gigantische puinhopen.