Afbeelding
Foto:

30 jaar Fitplus smaakt naar meer

BERGEN OP ZOOM – Fitplus bestaat 30 jaar. Een enorme mijlpaal die groots gevierd had moeten worden met alle klanten. De coronaregels maken dat onmogelijk, maar toch viert Fitplus haar jubileum met haar klanten, op veilige en verrassende wijze, met een creativiteit en enthousiasme die maken dat één ding alvast zeker is: er komen nog 30 jaar bij.

Deskundige begeleiding en een supersfeer maken dat honderden en nog eens honderden klanten zich al jaren thuis voelen bij Fitplus. Sinds september 1990 om precies te zijn. Binnen de toenmalige Streekschool in Bergen op Zoom werd een fitnesscentrum gestart. Onder schooltijd kregen de scholieren daar sportles, terwijl het centrum daarbuiten toegankelijk was voor particulieren. Toen het fitnesscentrum een manier zocht om op eigen benen verder te gaan sprong instructeur Natascha Vriens in de bres: “Ik kom uit een ondernemersfamilie, en besloot zelfstandig verder te gaan. De naam Fitplus lag voor de hand, want dat Fitplus meer is dan alleen een Fitnesscentrum wist Natascha toen al lang.

Die plus zit in meerdere dingen. In een in-house fysiotherapiepraktijk bijvoorbeeld, maar vooral in een team dat is opgeleid om sporters te begeleiden en zo blessures te voorkomen. “Als eerste sportschool zijn wij gestart met seniorenfitness. Nog steeds zijn veel van onze sporters ouderen, die we zo lang mogelijk willen laten genieten van een vitale oude dag. Bewegen helpt daarbij, want sporten is gezond!”, zegt Natascha. Ook tijdens de coronacrisis is sporten gezond bij Fitplus. Natascha benadrukt dat lichaamsbeweging goed is voor de weerstand en dat sporten je ook mentaal gezond houdt. “Bovendien”, zegt ze, “profiteren onze leden van het feit dat onze sportschool een oppervlakte van 2000 vierkante meter heeft." Afstand houden is geen enkel probleem, ook niet bij de groepslessen die in afgescheiden en goed geventileerde ruimtes plaatsvinden. "Bovendien houden we extra rekening met mensen in risicogroepen, die sporten in aparte ruimtes.”

Oud of jong, risicogroep of niet, bij het 30-jarig bestaan van Fitplus maakt het niet uit tot welke groep je hoort, iedereen mag mee feesten. “We wilden een groots feest organiseren met al onze sporters, maar de coronacrisis maakt dat onmogelijk”, zegt Natascha, “maar we gaan toch een feestje vieren, op een andere manier die zeker niet minder leuk is.” Tijdens een speciale feestweek kreeg elk lid een lootje dat kans gaf op allerlei mooie prijzen: een massage, een schoonheidsbehandeling, een koffiekaart, een gratis maand sporten, een T-shirt of een tas. Ook met leuke, Oudhollandse spelletjes en opdrachten als BBB-bingo en een fiets-challenge waarbij sporters moeten raden hoe lang ze erover doen om een bepaalde afstand af te leggen kunnen prijzen worden gewonnen. Zo kunnen we onze trots en blijdschap toch met onze leden delen, met een mooie knipoog.“ Vanwege het 30-jarig bestaan geldt de hele maand oktober 30% korting op een Fitplus-abonnement.


Sfeer

Want coronacrisis of niet, Natascha Vriens is trots op wat haar Fitplus heeft bereikt. Wat haar betreft zijn de sfeer en het familiegevoel van Fitplus de basis van het succes. “Dat bewijzen al die sporters die hier al 30 jaar komen. Maar zelf ben ik hier ook alweer 25 jaar, net als mijn collega’s Yvonne, Hans, Tanja, Thea en Marianne. Dankzij hen hebben we dit toch maar mooi gefikst, en met hen gaan we op naar de volgende 30 jaar!”

Afbeelding