Afbeelding
Foto:

Zaterdag 1 klopt Krabbendijke

Het derde competitieduel voor Halsteren was zowaar direct een topper. Tegen het eveneens nog ongeslagen Krabbendijke kon bij een overwinning de koppositie in de derde klasse B verstevigd worden en bovendien Krabbendijke als concurrent worden afgeschud. Na een moeizame eerste helft maakte Halsteren in de tweede helft het verschil en won het uiteindelijk eenvoudig met 0-4. Door de verscherpte coronamaatregelen was er geen publiek welkom bij de wedstrijd en verzorgde Krabbendijke een liveverslag via Facebook. Het thuisblijvende publiek zag een duel dat in de eerste helft gelijk opliep met in de beginfase enkele grote kansen voor Krabbendijke. Toch viel de openingstreffer aan de andere kant. Een schitterende volley van Stijn Baarendse. Op zoek naar de gelijkmaker gaf Krabbendijke achterin steeds meer ruimte weg, waardoor Halsteren - zeker in de tweede helft - veelvuldig gevaarlijk kon omschakelen. Na rust vielen de doelpunten dan ook makkelijk. Mike de Nijs tekende voor de 0-2 en scoorde daarmee zijn 100e goal voor Halsteren, waarna Steven van der Spek en Twan van Mechelen de score opvoerden tot de uiteindelijke 0-4 eindstand.

Komende zaterdag komt de nummer drie, Duiveland, naar sportpark De Beek. Die ploeg kan Halsteren bij winst van de koppositie verdrijven. Iets wat de manschappen van trainer Remco van Haaren natuurlijk niet willen laten gebeuren. Helaas is ook bij dit duel geen publiek welkom. Hou komende week de social media van RKSV Halsteren in de gaten, want mogelijk zal ook deze wedstrijd via een livestream te volgen zijn. Het duel vangt aan om 15.00 uur.


Zondag 1 tegen AWC

Na een weekje noodgedwongen rust vanwege het vervallen van de wedstrijd tegen Juliana '31, staat komende zondag het duel tegen angstgegner AWC uit Wijchen op het programma. Het zal voor Halsteren zaak zijn om de aansluiting met de koppositie te behouden. Want ondanks de zeperd van AWC twee weken geleden (8-0 verlies van Baronie) is de opponent de competitie gestart zoals het vorig seizoen de zegereeks moest beƫindigen. En toen kwam Halsteren thuis niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Een degelijke en stugge ploeg, waarvan Halsteren niet eenvoudig kan winnen. De wedstrijd begint om 14.30 uur en is eveneens mogelijk te volgen via een livestream. Hou ook hiervoor onze social media in de gaten.


Zware tegenstanders in beker

In een zogenoemde tussenronde van de districtsbekercompetitie hebben beide hoofdmachten zwaar geloot. Zondag 1 speelt op donderdag 12 november tegen competitiegenoot Baronie. De zaterdagtak ontvangt twee dagen daarvoor op 10 november eersteklasser Kloetinge. Direct dus twee sleutelduels om de kansen in de bekercompetitie te bepalen. Beide duels worden gespeeld op sportpark De Beek en vangen aan om 19.30 uur. Hopelijk is er dan weer publiek welkom!


ClubSupport!

De ClubSupport actie van de Rabobank is deze week gestart. Leden van deze bank kunnen hun stem uitbrengen op hun favoriete club. En daarmee bepalen ze welke clubs van de bank een financiƫle ondersteuning ontvangen. Dit jaar gaat het stemmen net even iets anders dan voorgaande jaren. Namelijk via de app van de Rabobank. Mocht je die niet hebben, dan kan je stemmen met een unieke stemcode. Alle leden van de bank hebben per post inmiddels een unieke stemcode gekregen waarmee ze op de website hun stem kunnen uitbrengen. Jouw stem is voor ons geld waard, dus steun RKSV Halsteren! Niet vergeten!


Grote Clubactie-nieuws

De Grote Clubactie is inmiddels weer een aantal weken onderweg. Natuurlijk hopen we dat vele leden zich inzetten om zoveel mogelijk loten te verkopen. Mocht je nieuwe lotenboekjes willen en je volle boekje willen inleveren, dan kan dat tijdelijk niet in de kantine. Op de website www.rksvhalsteren.nl staat in de nieuwsberichten vermeld hoe je de komende tijd aan nieuwe lotenboekjes kunt komen. Veel succes!


Thuiswedstrijden

Zaterdag 10 oktober: 08:45 Halsteren JO9-2 - MOC'17 JO9-5; Halsteren JO7 - Steenbergen JO7; 09:45 Halsteren JO13-1 - Beek Vooruit JO13-1; Halsteren JO11-1 - SC Gastel JO11-1; Halsteren JO11-2 - MZC'11 JO11-3; 11:15 Halsteren JO15-4 - Unitas'30 JO15-4; Halsteren MO19-1 - SVO DKS '17/Axel MO19-1; Halsteren JO15-5 - MZC'11 JO15-3; 13:00 Halsteren JO19-3 - Alliance JO19-1; Halsteren JO19-1 - Terneuzen JO19-1; 15:00 Halsteren 1 (za) - Duiveland; Halsteren 7 - WHS 4; Halsteren 5 - BSC 5.

Zondag 11 oktober: 11:30 Halsteren 3 - RSV 3; 12:00 Halsteren 2 - VC Vlissingen 2; 14:30 Halsteren ZO1 - AWC.

Stijn Baarendse tekende voor de fraaie 0-1