Parochie de Bron

Parochiekernen Huijbergen, Ossendrecht, Hoogerheide, Woensdrecht en Putte. Parochiecentrum voor Hoogerheide en Woensdrecht: Raadhuisstraat 134, 4631 NJ Hoogerheide, tel. 0164-612521, e-mail: locatiehoogerheide@kpnmail.nl, openingstijden parochiekantoor: woensdag- en vrijdagochtend van 9.00 uur tot 11.30 uur. Kosten voor intenties zijn € 11,00. Bankrekeningnummer IBAN NL44RABO 0122906411. Pastoor Frans Verheije, tel. 06-53887486; Diaken Ryan Keetelaar, tel. 06-13016333, diakenkeetelaar@samenkerk.nl; Parochiecoördinator Ad Schouw, tel. 06-30335317. Voor het aanmelden van een doop en opgeven intenties in de parochie De Bron zie de website: www.samenkerk.nl


Kerk O.L. Vrouw Hemelvaart te Hoogerheide


Parochiecentrum: Raadhuisstraat 134, 4631 NJ Hoogerheide 0164-612521: locatiehoogerheide@kpnmail.nl. Openingstijden parochiekantoor: woensdag- en vrijdagmorgen van 9.00 tot 11.30 uur.

Zondag 11 oktober 09.00 uur: Eucharistieviering; Voorganger: Pastoor H. Lommers; Koster: Ludo/Kees; Lectrice: Marie-Louise van Hooydonk; Muzikale verzorging: Organiste Lisette van Mechelen en Cantor Gerda Sanders. Intenties: Tom van den Aarssen e.v. Margriet Belde v.w. jrgt. en overige familie. Overleden: Bert van Vrouwerff; Piet Suijkerbuijk echtgenoot van Joke de Krom; Annie van Broekhoven echtgenote van Sjaak Buijsen; Ida Soffers weduwe van Louis Leenaerts; Overleden in Ossendrecht: Frans Timmermans echtgenoot van Jenny van Oevelen. Mededelingen: zondag 18 oktober is er een woord- en communieviering.


Sint Dionysiuskerk te Putte

        

Inleveren misintenties in Putte op het postadres: Antwerpsestraat 35, 4645 BB Putte. T: 0164-602491, E: locatieputte@kpnmail.nl of via de website www.samenkerk.nl

Zaterdag 10 oktober is er geen viering. Mededelingen: Op zaterdag 17 oktober is er een eucharistieviering.


Kerk O.L.V. Hemelvaart te Huijbergen


Inleveren misintenties in Huijbergen in de brievenbus bij het Broederhuis, Boomstraat 7 te Huijbergen of bij het Parochiecentrum te Hoogerheide, Raadhuisstraat 134 of via de website www.samenkerk.nl

Zaterdag 10 oktober 17.00 uur: Woord- en communieviering; Voorganger: diaken Ryan Keetelaar; Lectrice: Corry Plevier; Muzikale verzorging: organiste Lisette van Mechelen en cantor Gerda Sanders. Intenties: Frans en Cor Broosus Goense. Overleden: in Hoogerheide: Bert van Vrouwerff; Piet Suijkerbuijk echtgenoot van Joke de Krom; Annie van Broekhoven echtgenote van Sjaak Buijsen; Ida Soffers weduwe van Louis Leenaerts; overleden in Ossendrecht: Frans Timmermans echtgenoot van Jenny van Oevelen. Mededelingen: dinsdag 13 oktober 08.00 uur: viering bij de Broeders; zaterdag 17 oktober is er geen viering.


Sint Gertrudiskerk te Ossendrecht


Parochiecentrum voor Ossendrecht: pastorie, Dorpsstraat 7, 4641 HV Ossendrecht. Openingstijd: donderdagochtend van 10.00 uur tot 11.30 uur. Inleveren misintenties in Ossendrecht in de brievenbus van de pastorie, of via de website www.samenkerk.nl

Zondag 11 oktober 11.00 uur: Woord- en communieviering; Voorganger: diaken Ryan Keetelaar; Koster: Johan; Lector: J. den Ouden; Misdienaars: Luka en Petar Loncar; Muzikale verzorging: organiste Lisette van Mechelen. Intenties: Sidon van Elzakker-Simons; Willem en Marie Smits-de Koning en dochter Tilly; Ludo Jacobs v.w. verj.; Louis Jacobs-Melsen v.w. jrgt.; Petrus van Meir v.w. verj. Overleden: Frans Timmermans e.v. Jenny van Oevelen; overleden in Hoogerheide: Bert van Vrouwerff; Piet Suijkerbuijk echtgenoot van Joke de Krom; Annie van Broekhoven echtgenote van Sjaak Buijsen; Ida Soffers weduwe van Louis Leenaerts. Mededelingen: Zondag 18 oktober is er een eucharistieviering;


Protestantse kerkgemeente Woensdrecht


Dorpsstraat 10, 4641 HN Ossendrecht. Telefoon: 0164-672991, www.pkgw.nl

Zondag 11 oktober 9.45 uur: Prof. C. Vonck, Brasschaat.


Christoffelparochie Quirinuskerk Halsteren


Sint Christoffel Parochie, Secretariaat H. Quirinuskerk, Halsteren, Lindenlaantje 13, 4661 JK Halsteren, tel: 0164-682310. E-mail: quirinuskerk@sint-christoffel.nl. Het secretariaat van de parochiekern Halsteren is open op dinsdag en donderdag van 10.00 tot 12.00 uur.

Zondag 11 oktober 09.30 uur: Oecumenische viering. Voorgangers: Pastoraal werker Lenie Robijn en dominee Henk van ‘t Maalpad. Intenties: Corrie Daniëls-Verdult. Donderdag 15 oktober 9.00 uur: Eucharistieviering: voorganger pastoor Hans de Kort.


Pastoraal woord


"Zondag vierden we in de kerk een van de meest bekende heiligen, Franciscus van Assisi. Voor veel mensen is 4 oktober vooral de datum van Werelddierendag, maar de datum van dierendag gaat terug naar de feestdag van Franciscus van Assisi. Hij bekommerde zich om het lot van melaatsen, zwervers en andere armen, maar ook van planten en dieren. Volgens de traditie hield hij ooit een preek voor de dieren. Hij zag in dieren de scheppende hand van God.

Vooral in deze tijd spreekt het ons aan dat Franciscus ook geprobeerd heeft om contact te zoeken met een besmettelijke melaatse medemens. Volgens de overlevering zou hij ooit op weg naar een stad een melaatse gezien hebben. Hij zou deze eerst hebben willen mijden, maar later teruggekeerd zijn om hem aan te raken en te kussen. Deze melaatse begon te wenen en voelde zich meteen veel beter bij de aanraking. Niet dat we dit concrete gebeuren nu moeten navolgen, maar wel kunnen we in deze tijd bidden, met name op voorspraak van de H. Franciscus, dat we de juiste wegen mogen vinden als samenleving als geheel en als individuele personen om met onze zieke medemens, met elkaar en met de schepping om te gaan."


Pastoor Hans de Kort


Christoffelparochie Antonius van Padua Lepelstraat


Ons Parochiesecretariaat is geopend op dinsdagochtend van 9.00 tot 12.00 uur. Telefoon: 0164-682525.

Zaterdag 10 oktober 19.00 uur: Eucharistieviering; Kerkproeverij; een gezinsviering/eucharistieviering voor jong en oud. In deze viering wordt ons gebed gevraagd voor: Jaan van Tillo e.v. Rinus Nijssen; Betsy de Keijzer e.v. Doeke Hooghiemstra; Jan van der Zande e.v. Jaantje Maurer; o.o. Greta Nefs en Janus van Tilburg; o. echtp. Looijen-van Osta; Antonius Aarts e.v. Helena v.d. Watering; Voorganger: Past. S. Chazhoor, lector: F. Veraart. De viering wordt ondersteund met een live optreden van zanger Arian van den Dries. Dinsdag 13 oktober 19.00 uur: Eucharistieviering: Ter ere van de H. Antonius voor onze gezinnen.


Sint Martinuskerk Halsteren


Protestantse gemeente Halsteren/Nieuw-Vossemeer, Sint Martinuskerk Dorpsstraat 20 Halsteren. Zondag 11 oktober 09.30 uur: Oecumenische dienst in de H. Quirinuskerk. Voorganger: pastor L. Robijn en ds. H. van het Maalpad. Zang wordt verzorgd door een kwartet bestaande uit leden van de cantorijen van beide geloofsgemeenschappen o.l.v. Hans Dogge. Uit onze cantorij zijn dat Lucy Moerland en Jo Zoutendijk. Het thema van de dienst is “Wat is de dresscode?” n.a.v. de lezing uit Mattheus 22: 1 – 14.


Emmauskerk, Noordgeest Bergen op Zoom


Emmauskerk, Korenberg 90 in Noordgeest te Bergen op Zoom: Wekelijkse diensten op zondag om 9.30 en 16.00 uur.

Om 12.00 uur evangelische dienst van de GSKI.