Weer Bingo Kerkorgel

HALSTEREN - Na een bijzonder geslaagde Bingo op de derde maandag van augustus, kijken de liefhebbers alweer vol verlangen uit naar de volgende bingomiddag in de Wittenhorst.

Met de juiste corona-maatregelen in de grote zaal wordt alles weer goed geregeld door de activiteitencommissie voor de Bingo op maandag 21 september. Op het programma staan verschillende rondjes Bingo, waarbij een drankje en een hapje niet ontbreken. De belangstelling groeit, omdat de meeste mensen het thuis zitten wel een beetje gehad hebben. Er wordt dan ook weer uitgekeken naar deze gezellige middag, die begint om 13.30 uur. Wel vooraf aanmelden tot en met 18 september via telefoon 0164-682698 of 0164-686171.

HALSTEREN - in de H. Quirinuskerk is het “Welbergorgel” hersteld. Dit orgel is afkomstig uit de Sint Corneliuskerk te Welberg, die op 15 november 2014 aan de eredienst werd onttrokken.

Vanaf het voorjaar 2016 staat het overgebrachte orgel in de H. Quirinuskerk in Halsteren. Sinds enige tijd staat het in de linkerzijbeuk. Door de firma Verschueren uit Ittervoort zijn alle pijpen uit het orgel weggenomen, gecontroleerd en indien nodig hersteld. De orgelkast is gesteld en gepoetst en ontbrekende plinten gemaakt en aangebracht. Hierna zijn de pijpen weer teruggezet. Het orgel is geïntoneerd en gestemd. Drie vrijwilligers hebben de orgelbouwer daarbij geholpen. De kerk beschikt nu over een mooi koororgel met een prachtig geluid.