Grens België
Grens België Foto:

'Samen schrijven we geschiedenis' project

HALSTEREN - ZUIDWESTHOEK - REGIO - Bibliotheek West-Brabant organiseert het schrijfproject: ‘Samen schrijven we geschiedenis’.

Op 1 januari 2020 dachten we een prachtig mooi jaar voor ons te hebben liggen. Je keek misschien al uit naar een welverdiende vakantie in april of je maakte plannen met vrienden voor een muzikale zomer vol festivals. En toen kwam corona om de hoek kijken. Wie had bij aanvang van het nieuwe jaar ooit kunnen bedenken dat we met z'n allen thuis kwamen te zitten. Dat deze mondiale crisis de geschiedenisboeken ingaat, is ondertussen wel duidelijk. Over een aantal jaar zijn er waarschijnlijk talloze artikelen verschenen met daarin cijfers en onderzoeken over de coronacrisis. Maar hoe ervaren de ‘gewone’ mensen deze crisis?

Wil jij ook meeschrijven aan de toekomstige geschiedenis? Laat dan je innerlijke schrijversgeest los en schrijf een verhaal over jouw belevenissen of de belevenissen van je naasten. Non-fictief of fictief, roman, spanning of misschien een jeugdverhaal; daar ben je helemaal vrij in. Of misschien komt in jou de dichter naar boven en schrijf je liever een gedicht om je gevoel onder woorden te brengen. Ook mag je een tekening of stripverhaal maken. Ken je misschien iemand die een mooi verhaal te vertellen heeft, maar is deze persoon niet in staat om dit op te schrijven? Dan mag je natuurlijk ook samen iets inleveren!


Meedoen

Een verhaal mag maximaal 1500 woorden bevatten, een gedicht of songtekst mag maximaal 30 regels zijn, een striptekening mag zes frames bevatten op een staand formaat, een tekening mag staand of liggend gemaakt worden, maximaal twee inzendingen per persoon. Stuur je inzending in een Word-bestand naar activiteiten@bibliotheekwb.nl en vermeld daarbij je naam, woonplaats, leeftijd en e-mailadres. Inzenden kan tot en met 25 oktober 2020.


Vlaams-Nederlandse handelsdag digitaal


ZUIDWESTHOEK - REGIO - Op 12 oktober 2020 organiseert de Kamer van Koophandel samen met haar diverse partners voor de vijfde keer op rij de Vlaams-Nederlandse handelsdag. Vanwege de Corona-maatregelen is dit keer gekozen voor een digitale editie.

Het doel van deze digitale editie van de Vlaams-Nederlandse handelsdag blijft hetzelfde, het gericht stimuleren van het zakendoen tussen Vlaamse en Nederlandse ondernemers. Voor nadere informatie en deelname, ga naar www.kvk.nl/vnhd2020. Hier vind je ook een overzicht van de aanmeldingen tot nu toe van zowel de Vlaamse als Nederlandse deelnemers.


Enkel oud papier en karton naar METO!

HOOGERHEIDE - Bij METO in Hoogerheide mag sinds juli weer oud papier en karton gebracht worden.

De oproep van de inzamelaars luidt echter: 'Graag het oud papier goed gebundeld en het karton het liefst netjes plat aanleveren; en absoluut geen plastic piepschuim en andere afvalresten meebrengen'.


Elke maand bingo op zondag in Lepelstraat

LEPELSTRAAT - Gedurende de maanden september 2020 tot en maart 2021 wordt op de laatste zondag van de maand een bingo georganiseerd in gemeenschapshuis Sint Antonius, Kerkstraat 84 in Lepelstraat.

Deze bingo staat onder auspiciën van de plaatselijke KBO Vereniging.
Op zondag 27 september zal voor de eerste keer deze bingo worden gespeeld. Vanaf 13.00 uur kunt u boekjes kopen voor 11 speelrondes ad € 7,00 per boekje. Vanaf 13.30 uur rollen de ballen. Er worden 10 rondes gespeeld, met per ronde een geldprijs van respectievelijk € 5,00, € 10,00 en € 15,00. Voor de elfde ronde zijn de prijzen respectievelijk € 10,00, € 15,00 en € 30,00. Iedere deelnemer ontvangt een gratis consumptie.

Tijdens deze middag gelden de RIVM regels, hetgeen betekent dat maar een beperkt aantal mensen deel kan nemen aan deze bingo.

Omdat ook een registratieplicht geldt móet vooraf worden aangemeld. De volgorde van aanmelding is bepalend of u kan en mag deelnemen. Aanmelding kan uitsluitend telefonisch onder nummer: 06-29162915.


Vol is vol

Bij binnenkomst zal eerst een “check” plaatsvinden of het geoorloofd is het patronaat te betreden. En ook tijdens de bingo zullen diverse maatregelen worden genomen om een en ander volgens de RIVM richtlijnen te laten verlopen. Wij hopen op uw begrip hiervoor. Vol = vol!