Afbeelding
Foto:

Wilbrink: nieuw als vanouds

HOOGERHEIDE – Met de overname van Bakkerij Leon Wilbrink komt er een einde aan een tijdperk, maar toch ook weer niet. Het bedrijf blijft namelijk in de familie, en hoewel er veel verandert, blijft het belangrijkste ongewijzigd. Het brood van Wilbrink is tijdloos goed, en kan nog jaren mee.

In 1987, 33 jaar geleden alweer, startte bakker Leon Wilbrink zijn bakkerij in de Raadhuisstraat in Hoogerheide. Geen wonder dat Wilbrink en zijn echtgenote Marjo het in 2020 tijd vonden worden om het wat rustig aan te doen. Maar op die wens volgt het klassieke dilemma, want wie neemt de bakkerij over? Voor Leon en Marjo Wilbrink kwam de verlossing in de persoon van Pascal Verdult (36). Een bouwvakker die werd gegrepen door het bakkersvak en besloot de sprong te wagen. Pascal is de nieuwe eigenaar van Bakkerij Wilbrink. En dat is lang niet zo onlogisch als het lijkt. Pascal is namelijk al 13 jaar de schoonzoon van Leon en Marjo Wilbrink. Zijn echtgenote Joyce Verdult-Wilbrink gaat hem helpen, gewapend met de kennis van haar hele familie. En Leon, die blijft helpen zolang dat nodig is, ook al verdwijnt zijn voornaam uit de naam van de bakkerij die voortaan Bakkerij WIlbrink heet.

“Ik legde systeemplafonds en bouwde gipswanden”, zegt Pascal Verdult over zijn vorige carrière. Dat het op feesten en verjaardagen bij zijn schoonfamilie vaak over het bakkersvak ging was Pascal gewend. Langzaam maar zeker “greep” het bakkersvak hem. “Je begint met wat bloem, doet er wat ingrediënten bij en ineens wordt dat een brood”, zegt hij. “Wat bakkers kunnen vind ik heel speciaal. Ze zijn bezig met een levend product. Hoe meer ik erover hoorde en hoe meer ik ervan ging begrijpen, hoe liever ik zelf bakker wilde worden.”
Pascal begon aan de bakkersopleiding, en rondde die sneller af dan al zijn klasgenoten. Hij was een man met een missie: Bakkerij Wilbrink overnemen. Op 1 juli was het “missie geslaagd”, op die datum waren Pascal en Joyce de nieuwe eigenaren van het familiebedrijf dat al meer dan 30 jaar bij Hoogerheide hoort. Inmiddels wordt de bakkerij in de Raadhuisstraat in Hoogerheide ingrijpend verbouwd. Het oude interieur wordt gemoderniseerd, met onder andere een knusse koffiehoek. Op een later tijdstip worden ook de bakkerijen in Ossendrecht en Putte bij de tijd gebracht, belooft Pascal. "We zijn ook druk aan het oefenen met spiegelgebak met bavarois”, verklapt Pascal. Maar wat hij ook belooft, is dat aan het brood niet getornd wordt. “Onze klanten waarderen ons brood, dus dat blijft zoals het is”, zegt Pascal.
In het weekend van 18 september openen Pascal en Joyce hun vernieuwde bakkerij. Ze presenteren dan ook hun nieuwe logo, en om dat te vieren is de moorkop – die prominent aanwezig was in het oude logo – in de aanbieding. In de toekomst volgen nog meer leuke acties, want in de toekomst hebben Pascal en Joyce alle vertrouwen: “We hebben veel trouwe klanten, die allemaal heel positief zijn over de overname. Wij zijn er trots op en Leon is dat ook. Meer kunnen we niet wensen, toch?”


Hoogerheide, Raadhuisstraat 88
Ossendrecht, Molenstraat 80
Putte, Antwerpsestraat 20