Afbeelding
Foto: Dennis van Loenhout

Lokaal en online voorop

HOOGERHEIDE – Voorop lopen, dat wil elke ondernemer, maar een ondernemer die zich bezighoudt met schoenmode wil het zeker. Schoenmode Borremans loopt online al jaren voorop, met een dijk van een webshop. In de coronatijd bood die de nodige lucht, net als de lokale klanten die lieten merken dat Borremans ook in eigen gemeenschap voorop loopt. Dat, belooft Bart Borremans, blijft ook dit najaar zo.

Een positieve vibe, dat is waar ondernemer Bart Borremans dit najaar naar op zoek gaat. Want hoe vervelend de hele coronaperiode tot nu toe ook was, Borremans heeft ook veel positiefs gezien. “Onze webshop heeft het erg goed gedaan”, zegt hij, “maar nog mooier was de gunfactor van onze lokale klanten. Het deed ons erg goed om mensen te horen zeggen dat ze ons veel gunnen. Daar zijn we heel dankbaar voor. Dat bracht een positieve vibe in onze winkel, en die gaan we dit najaar doortrekken.”

De trend van laarsjes in westernstijl en bikerboots zet zich ook dit jaar voort binnen de damesmode, terwijl de herenmode nog steeds wordt gedomineerd door sneakers. Bart vertelt dat rustige kleuren dit jaar de trend zijn. “De vegan sneaker is bezig aan een opmars”, zegt hij. “Bij ons is bijvoorbeeld al een mooie vegan sneaker van Mercer Amsterdam verkrijgbaar. Wij vinden het mooi om voorop te lopen in die trend, omdat het niet alleen gaat over bijzondere schoenen, maar ook over bewustwording en een beter milieu. Overigens doen de sneakers van Nubikk en Off the Pitch het ook nog steeds erg goed. Die prachtige schoenen worden mooi aangevuld door de kleding van Off the Pitch. Dat geeft onze winkel een fijne, positieve vibe.” Die vibe zet Borremans Schoenmode ook voort op social media. Met leuke productpresentaties op TikTok blijven de volgers van Borremans Schoenmode op de hoogte van al het moois dat in de winkel te zien is. Want de fysieke winkel in de Raadhuisstraat blijft de spil van het bedrijf. “Naast al die trouwe, lokale klanten zijn we ook blij dat onze Belgische klanten weer terug zijn. Langzaam wordt alles weer positief. Dat belooft dus veel voor dit najaar.”