Afbeelding
Foto:

Bloemen zijn alles voor Decoretra

HOOGERHEIDE – De Raadhuisstraat bloeit als nooit tevoren. Dat komt door Decoretra. Dat is niet alleen een bloemist, maar vooral een plek waar je herinnerd wordt aan hoe mooi bloemen zijn, en wat ze eigenlijk betekenen.

Bloemen doen iets met mensen. Als er een feestje is, maken bloemen het leuker en als er iets ergs gebeurt bieden ze troost. “Bloemen zijn alles”, vindt onderneemster Petra Langenberg. Daarom opende ze op 1 september Decoretra in de Raadhuisstraat in Hoogerheide. Voor haar is Decoretra meer dan een bedrijf, meer dan een hobby die uit de hand liep, Decoretra is een droom die werkelijkheid werd. Jarenlang werkte ze als verpleegkundige in het ziekenhuis. Een zwaar en veeleisend beroep. Bloemschikken was al jaren Petra’s hobby, waarin ze de nodige rust en ontspanning vond. Hobby’s lopen wel vaker uit de hand, dus Petra begon ook workshops te verzorgen en merkte hoeveel plezier ze daarin had. Ze volgde zelfs – voor haar plezier – de opleiding tot bloemist. “Afgelopen december was ik bijna elke avond druk met workshops”, vertelt ze, “ik heb mijn man Kees-Jan die maand nauwelijks gezien. Die drukte was voor ons de aanleiding om te kijken of we dit niet verder konden uitbouwen. Ik wil het plezier dat bloemen mij brengen heel graag delen.”

Zo werd Decoretra geboren. Decoretra is meer dan “zomaar” een bloemist die goed is in bloemstukken, trouwboeketten en rouwwerk. Haar achtergrond in de zorg maakt dat Petra een luisterend oor heeft, waarmee ze de wensen van haar klanten precies in kaart weet te brengen. Gewapend met die wens is het haar missie om iedereen een leuk, uniek boeket te gunnen, voor een leuke prijs. De winkel, op de hoek van Raadhuisstraat en Onderstal, is van dinsdag tot en met zaterdag tussen 9.30 uur en 17.00 uur geopend. De webshop is zelfs 24 uur per dag open, vertelt Petra: “We bezorgen onze bloemen door de hele gemeente Woensdrecht én in de Belgische buurgemeenten. Bestellen kan gewoon vanuit je luie stoel!”


Workshops

Een luie stoel is fijn, maar bezig zijn met bloemen is nog fijner, vindt men bij Decoretra. Daarom werkt Petra hard aan een gevarieerd workshopprogramma. Die workshops geeft ze in de weekends en avonduren in een prachtige ruimte boven de winkel. “Elke workshop heeft een mooi thema, dat past bij het jaargetijde”, zegt Petra, “en we zorgen voor goede begeleiding, zodat ook mensen zonder ervaring kunnen ontdekken hoe mooi bloemschikken is. Voor wie thuis aan de slag wil verzorgen we ook mooie pakketten met alle materialen die je nodig hebt. Er is toch niks mooiers dan een mooi bloemstuk waarvan je weet dat je het zelf gemaakt hebt? Daar genieten we van bij Decoretra. We willen graag laten zien wie we zijn, dus iedereen is van harte welkom!”