Expositie bij Rozenkruis

BERGEN OP ZOOM - REGIO - Tijdens de Open Monumentendagen op zaterdag 12 en zondag 13 september wordt bij het Rozenkruis tussen 13.00 en 16.00 uur een expositie gehouden met als titel 'Universele Leermonumenten'.

Op panelen worden mythische dieren, symbolen, wijsheidsleraren, fakkeldragers en mystici vermeld en worden aspecten van de innerlijke weg belicht: het mysterie van het hart (Kerstmis), het mysterie van het hoofd (Pasen) en het mysterie van de daad (Pinksteren).
Het doel van de Rozenkruisers is te komen tot transformatie van de huidige mens tot geest-zielemens, die het oorspronkelijke levensdomein van de mens kan binnengaan. Meister Eckhart heeft eens gezegd: “Er is in de gehele schepping niets dat zozeer op God lijkt als de stilte.” eenieder is van harte welkom in 'het stille hart van Bergen op Zoom',
Blauwehandstraat 21.

Info: www.rozenkruis.nl/bergen-op-zoom

In verband met de richtlijnen van de overheid inzake het COVID-19 virus is de expositie verdeeld over het hele gebouw en wordt er, in tegenstelling tot andere jaren, geen koffie en thee geschonken, zodat de 1,5 meter maatregel zonder problemen kan worden gehandhaafd. Bezoekers worden verzocht een registratieformulier in te vullen en te verklaren géén gezondheidsklachten te hebben. Het formulier wordt uitsluitend op verzoek van de GGD aan hen beschikbaar gesteld voor bron- en contactonderzoek en wordt na 14 dagen vernietigd.