Afbeelding
Foto:

Kassier Jelle Jongenelen: "Een enorme verbetering"

HOOGERHEIDE - Een kassier is er – net als elke andere supermarktmedewerker – om de klant zo goed mogelijk te helpen. Het verschil tussen een kassier en zijn collega’s is dat elke klant langs de kassa komt. De kassa’s zijn dus beeldbepalend in een supermarkt. Jelle Jongeneelen (20) vindt zijn werk fantastisch, maar in de oude situatie bij Jumbo Paul Lucius was het niet altijd even makkelijk: “De ruimte was maar beperkt, vooral bij ons PostNL-punt”, zegt hij, “daar werd het steeds een beetje rommeliger, zonder dat we daar echt iets aan konden doen. Voor mij was dat wel het teken dat een uitbreiding hard nodig was.”

Die mening werd overal bij Jumbo Paul Lucius gedeeld, en Jelle is vooral onder de indruk van hoe de uitbreiding vervolgens vorm kreeg. “Paul heeft niet alleen goed geluisterd naar onze problemen en wensen, hij heeft ze ook heel goed begrepen”, zegt hij, “tijdens de sluiting kon ik even lucht happen en daarna gingen we vol de laatste loodjes van de verbouwing en de overgang naar de nieuwe winkel in. Daar keek ik naar uit, want het is een enorme verbetering. Vanaf nu wordt ons werk alleen maar leuker.”

In de nieuwe situatie heeft Jumbo Paul Lucius drie lijnkassa’s, twee zelfscankassa’s en een servicebalie met kassa. In dat opzicht verandert er dus weinig. “De opzet is veel ruimer, en dat maakt het verschil”, zegt Jelle. “Dat begint al bij de ingang. Voortaan zijn er twee toegangspoorten, waardoor het ook bij drukte prettig winkelen blijft. Bovendien brengt het feit dat de servicebalie nu een eigen, aparte kassa heeft, meer rust. Klanten worden er sneller geholpen, en wij hoeven niet meer te schipperen tussen klanten aan de ene en andere kant van de balie. De PostNL-balie krijgt een aparte ruimte voor de pakketten en de rookwaren worden beter uitgestald. Vanaf oktober moeten rookwaren achter glas, en ook er is straks alle ruimte om dat op een mooie manier in te vullen. De kassa’s zijn dus ruimtelijker, rustiger en netter. Echt een enorme verbetering.”

Jelle en zijn collega’s kunnen zich vanaf nu meer gaan richten op het presenteren van producten. Hard nodig, vindt Jelle: “Eindelijk hebben we de ruimte om de klant blij te maken, da’s een goed gevoel.”

Het feit dat bloemen en planten twee keer zoveel ruimte krijgen als in de oude situatie helpt daarbij, want van bloemen wordt iedereen al bij voorbaat blij. Blije kassiers helpen ook, en die zijn vanaf nu gegarandeerd bij Jumbo Paul Lucius. Vraag dat maar aan Jelle.