Marieke Bolders
Marieke Bolders Foto: Dennis van Loenhout

Marieke Bolders van de broodafdeling: "Watertanden"

HOOGERHEIDE - Marieke Bolders is eerste medewerker op de broodafdeling, ze telde de dagen tot de heropening af, want nu krijgt haar afdeling de ruimte – en de watertandende klanten – die hij verdient.

Over de oude broodafdeling van Jumbo Paul Lucius is Marieke Bolders (23) kort: “De broodafdeling was gewoon te klein, en daardoor draaiden we niet de omzet die mogelijk is. De broodwand was zeker een meter te klein, in het weekend moesten we die vaak drie keer per dag aanvullen. Ook voor het banket hadden we vaak te weinig plaats, en overal op onze afdeling stonden karren. Het zag er gewoon niet altijd mooi uit, terwijl brood en banket juist iets is dat je “op het oog” koopt. Als je al dat lekkers goed kunt zien krijg je er toch vanzelf zin in?”

In de nieuwe supermarkt is de broodafdeling flink gegroeid. Marieke steekt haar enthousiasme daarover niet onder stoelen of banken. “Naarmate de verbouwing vorderde, werd het steeds mooier”, zegt ze, “ik kreeg er steeds meer zin in. Mijn collega’s en ik kunnen de extra meters heel goed gebruiken.”

En extra meters, die zijn er gekomen. Alleen al het magazijn van de nieuwe broodafdeling is 2,5 keer groter dan in de oude situatie. De broodwand heeft die zo broodnodige extra meter, en ook voor het banket is die extra ruimte voorzien. “Er is heel goed naar ons geluisterd”, constateert Marieke tevreden. “Met die extra ruimte kunnen we al het lekkers dat we te bieden hebben veel beter presenteren. We kunnen meer soorten brood laten zien, zodat klanten beter kunnen kiezen, en als onze taarten en gebak krijgen nu een plekje in de spotlight.” Bijkomend voordeel van al die extra ruimte is dat Marieke en haar collega’s minder tijd kwijt zijn aan het vullen van schappen, en dus meer tijd hebben om hun klanten te adviseren en te bedienen. “Wat die bediening betreft wacht onze klanten een mooie verrassing bij de opening”, zegt Marieke. Wat ze al wél verklapt is dat de nieuwe broodafdeling ook een warmhoudkast heeft, zodat de warme snacks nóg beter smaken. “Onze nieuwe broodafdeling wordt veel fijner dan de oude”, zegt Marieke. “Niet alleen voor het oog. Nu de druk van de meters af is, is er vooral ook meer ruimte voor de klanten. Die hebben vanaf nu alle gelegenheid om lekker rond te kijken. Dat wordt watertanden."