Afbeelding
Foto:

Jaarlijkse collecte voor de Nierstichting

HALSTEREN - In de week van 13 tot en met 19 september gaan de collectanten van de Nierstichting in Halsteren weer huis-aan-huis collecteren. De Nierstichting is erg afhankelijk van de jaarlijkse opbrengst van de collecte. In deze moeilijke tijd zijn nierpatiënten extra kwetsbaar. De impact van een nierziekte is enorm. Een nierziekte zet je leven stil. De Nierstichting wil gezonde nieren voor iedereen.

Betrapt met drugs

HALSTEREN - Een motoragent heeft maandagmiddag aan de Noorder Kreekweg bij Halsteren een 27-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De man was aan het bellen op de fiets en de agent vroeg om zijn legitimatie. Toen de man zijn tasje open maakte rook de diender een henneplucht. Hierop besloot hij de man verder te controleren. De verdachte had hennep en amfetamine op zak.

Aan de Steenbergeweg in Halsteren hebben agenten een 17-jarige Bergenaar aangehouden. De jongen reed zonder rijbewijs op een snorfiets, had een stiletto mes bij zich en was in het bezit van 10 XTC-pillen. De verdachte is na verhoor, met verschillende processen-verbaal op zak, weer in vrijheid gesteld.

Reparatiecafé open

OSSENDRECHT - Woensdag 9 september gaat van 14.00 tot 16.00 uur in MFC De Drieschaar aan De Ploeg 11 in Ossendrecht het maandelijkse Reparatiecafé weer open. Handige klussers staan klaar om allerlei kapotte gebruiksvoorwerpen te herstellen. Kosten? Er staat een fooienpot! Iedereen is van harte welkom met bijvoorbeeld een kapotte mixer, cd-speler, koffiezetapparaat, heggenschaar, schemerlamp, haarföhn, stofzuiger et cetera. Kom gerust langs elke tweede woensdag van de maand.


Nationale Orgeldag

BERGEN OP ZOOM - Zaterdag 12 september op de 19e “Nationale Orgeldag” worden in de Bergse Gertrudiskerk vanaf 10.00 uur regelmatig orgels bespeeld door belangstellenden Op zondag 13 september tussen 14.00 en 17.00 uur; om 16.00 uur door Janno den Engelsman.

Er is voor iedere belangstellende met enige toetsvaardigheid bovendien gelegenheid ook eens een orgel te bespelen.

Janno den Engelsman geeft om 16.00 uur ter afsluiting van deze dag een kort ‘wandelconcert’.

Ook daags erna, zondag 13 september, zal er ’s middags tussen 14.00 uur en 17.00 uur eveneens gelegenheid zijn de orgels te beluisteren en/of te bespelen.

Beide dagen zullen de geldende veiligheidsnormen m.b.t. de coronapandemie gerespecteerd

worden.

De Gertrudis is een ware “Orgeltuin”. Er bevinden zich drie rijksmonumentale orgels. Naast het grote Ibach-orgel (1864), het hoofdorgel dat zich in het kerkschip tegen de Peperbus bevindt, staan er twee kleinere in het koor: het Delhaye-orgel uit + 1730 en het Rogier-orgel,

in 1857 gebouwd door de Bergse orgelmaker Cornelis Rogier. Bovendien staan er in de kerk twee kleinere pijporgels die verplaatsbaar zijn, z.g. kistorgels.

Er is beide dagen een stand aanwezig waar men informatie over (de) orgels kan inwinnen, er zijn gratis folders verkrijgbaar, u kunt zich laten informeren over de “Vrienden van het Ibach-orgel” en er zijn orgelboeken en cd’s over de orgels van de “Orgeltuin” te koop.