Ronde van Hoogerheide
Ronde van Hoogerheide Foto: Leon Verbraecken

De Vries blijft bovenaan na Ronde Hoogerheide

HOOGERHEIDE - Afgelopen zaterdag is de derde wedstrijd van de Woensdrechtse Wielerzomer verreden. De start/finish was dit keer op de Scheldeweg in Hoogerheide. De klim op de Scheldeweg was voor de renners een lastig obstakel.

De ronde werd vervolgens verreden langs de Nieuweweg en de Onderstal. Dit keer was er startgelegenheid voor de junioren en de Elite/beloften. Vanwege de invallende duisternis waren de alle wedstrijden 30 minuten eerder gestart.

Bij de junioren stonden er ruim 80 renners aan het vertrek. Roan Konings bleek uiteindelijk de snelste te zijn voor Koert van Oosten en Rowdy Reunis.

Voor de wedstrijd elite/beloften was menig continentale ploeg afgereisd naar Hoogerheide: CTM Vlasman, CTM Metec TKH, VolkerWessels-Merkx, Coers Cycling Club, Leopard Procycling en NWV Groningen. Ploeg Vlasman van Harttijs de Vries was goed vertegenwoordigd om de eerste plaats van het algemeen klassement te verdedigen. Het startschot werd gegeven door burgemeester Steven Adriaansen. De snelheid in het peloton was vanaf het begin hoog en er ontstonden daardoor maar weinig kopgroepen. De regen dreigde nog roet in het eten te gooien, maar na een flinke bui kwam de zon weer door. De overwinning was uiteindelijk voor de renner van WC De IJsselstreek Jarno Gmelich Meijling voor Lars Oreel en Huub Deelstra.

Volgende week vindt de vierde wedstrijd plaats in Putte: nieuwelingen/jeugd start om 16.45 uur en de elite/beloften om 18.00 uur. (Foto: Leon Verbraecken)