1,5 meter tennistoernooi Huijbergen.
Goort Buijtenweg/Frauke van Eekeren contra Corné en Magda Grinwis.
1,5 meter tennistoernooi Huijbergen. Goort Buijtenweg/Frauke van Eekeren contra Corné en Magda Grinwis.

Alternatief TV Huijbergen geslaagd

Dubbelslag Goort Buijtenweg

HUIJBERGEN – In vroeg stadium drukte Covid-19 haar stempel op het traditionele tennistoernooi te Huijbergen. Week 34 leek voor het eerst in vier decennia zonder enige vorm van tennissport de geschiedenis in te gaan. ‘Dacht het niet’ was de algemene gedachte aan het Waterdrieblad. Trots presenteerde TV Huijbergen het ‘1.5 meter toernooi’ als alternatief!

De organisatie bood speciaal voor de gelegenheid een podium voor louter leden van de tennisverenigingen uit de Gemeente Woensdrecht. “In totaal deden 65 leden afkomstig van TV de Put, Tv de Meet, TV Mattemburgh en uiteraard TV Huijbergen aan het toernooi mee. Een in alle opzichten geslaagd evenement. De sfeer was als vanouds, de wedstrijden hoogstaand en door het goede weer hebben we de gehele week de speciale Corona-regels in acht kunnen nemen”, blikt toernooidirectrice Amy Kuijlen terug.

Op zondag reikte Annie Paassen uit Hoogerheide tot twee finales doch won er geen. Beter deed het 16-jarig aanstormend talent Goort Buijtenweg het. De Huijbergenaar won aan de zijde van Frauke van Eekeren de GD7. Later baarde hij met achterneef Keje van der Poel opzien in de HD5. Saillant detail in deze categorie vormde de zege op torenhoog favorieten Hanco van den Akker en pa Joris Buijtenweg. Hoezo, je wordt ouder papa?!


Uitslagen INQAR 1.5 meter 2020:

GD 6: 1. Miranda Kakebeeke/Joris Buijtenweg, 2. Annie Paassen/Rudi Nelen. GD 7: 1. Frauke van Eekeren/Goort Buijtenweg, 2.Corné en Magda Grinwis. DD 6: 1. Christiane Mattheussens/Karen Raaijmakers, 2. Karlijn Stultiëns/Alice Withagen. DD 7 1. Renate Rommens/Melanie Veldhoven-Kellerf, 2.Nicole van Gastel/Annie Paassen. HD 5: 1. Goort Buijtenweg/Keje van der Poel, 2. Hanco van den Akker/Joris Buijtenweg. HD 6: 1. Joris Koeleman/Patrick Schrier, 2. Marc Diels/Steven Ibens. HD 7: 1. Richard van Stel/Jack Jansen, 2. Gerald de Waal/Wesley Reijnders.


TTC de Liefhebbers fietsen naar Sint Philipsland en Yerseke

HALSTEREN - LEPELSTRAAT - Aanstaande zondag 6 september gaan de leden van TTC de Liefhebbers weer op pad om hun wekelijkse tochtje af te leggen. De trimmers rijden de Yerseke-route en houden hun pauze met een bakje koffie bij Havenzicht in Yerseke. De afstand bedraagt 80 kilometer.

De recreanten hadden de kanaalroute op hun programma staan met een koffiestop bij de Volle Ton in Zandvliet, maar door de corona-maatregelen in België kan dit niet doorgaan. Ze rijden nu de Philipsland-route over ongeveer 45 kilometer en hebben Grand Café met Shmaak in Sint Philipsland bereid gevonden om daar hun kopje koffie te drinken. Rond 12.30 uur zijn de liefhebbers weer thuis. Voor informatie over TTC de Liefhebbers kan men de website bezoeken.


Walking Football in aantocht

BERGEN OP ZOOM - REGIO - Op 14 september vanaf 10:00 uur is er een informatiebijeenkomst in het clubhuis van voetbalvereniging MOC’17 over 'Walking Football'. Start is om 10:00 uur.

Aan de hand van een powerpointpresentatie wordt uitleg gegeven over deze vorm van 'wandelvoetbal' voor mensen die in beweging willen blijven. Uitgenodigd voor deze bijeenkomst zijn een fysiotherapeut, vertegenwoordigers van de Fitfabriek, Feyenoord en DVO'60, de voorzitter van MOC’17 en alle belangstellenden van DOSKO en MOC’17. Geplande start voor de Walking Football trainingen is 21 september om 10:00 uur bij Dosko. Daarna 28 september bij MOC’17 en zo om de week weer steeds wisselen. Nadere informatie bij de verenigingsmanager van MOC '17, 06-27564654, bereikbaar op maandag, dinsdag en zaterdag.


Wedstrijden Lepelstraatse Boys

LEPELSTRAAT - Thuiswedstrijden: Zaterdag 5 september: 14:30 Lepelstr. Boys ZA2 - Halsteren 7. Zondag 6 september: 10:00 Lepelstr. Boys 4 - METO 4; 11:00 uur: Lepelstr. Boys 3 - JEKA 13. Donderdag 10 september: 20:00 uur: Lepelstr. Boys VE1 - Nw. Borgvliet VE1.

Afbeelding