Brigitte in café Boulevard
Brigitte in café Boulevard Foto: Dennis van Loenhout

Gezelligheid kent geen tijd

Sommige dingen veranderen niet. Zoals het feit dat Café Boulevard alles heeft wat een café mooi maakt. Ook in deze vreemde tijd, zonder evenementen. Het gezegde “gezelligheid kent geen tijd” geldt bij Café Boulevard nu meer dan ooit.

Bij lekker weer zit het terras van Café Boulevard op, en valt de anderhalve meter afstand tussen de tafels nauwelijks op. Binnen wordt weer als vanouds een potje biljart gespeeld. Gezelligheid maken, Brigitte en Frank Benders kunnen het zelfs in coronatijd. “We zijn gewoon blij dat alles weer een beetje op gang komt”, zegt Brigitte, “we hebben de mensen gemist. En onze gasten hebben ons ook gemist.”

Café Boulevard is groot, en dat is een voordeel, vertelt Brigitte: “Daardoor kunnen we heel goed voldoen aan de regels. We doen er alles aan om te zorgen dat onze gasten zich veilig voelen en met een gerust hart langs kunnen komen om wat te drinken en te kletsen, of een potje te biljarten. Gelukkig zijn ook de biljartverenigingen weer gestart. Zo wordt het steeds weer een beetje gezelliger”, zegt Brigitte. Door het feit dat de Lentefeesten niet doorgingen laat Brigitte zich evenmin kisten als door de reële kans dat ook de carnaval en het veldrijden niet in hun gebruikelijke vorm kunnen doorgaan. “Normaal brengen die evenementen het meeste publiek naar ons café. We gaan ze missen en hopen dat ze snel weer kunnen doorgaan, maar als ze niet doorgaan dan maken we het gewoon op een andere manier gezellig.”