Yfke Martijn, Lina Fructuoso, Dewi van Leeuwen, Lindy Brusse, Querine van Opdorp en Amber Lee Williams van basisschool de Biezenhof.
Yfke Martijn, Lina Fructuoso, Dewi van Leeuwen, Lindy Brusse, Querine van Opdorp en Amber Lee Williams van basisschool de Biezenhof. Foto: Vincent Krijtenburg

Verkeersdrukte bij de Biezenhof

HALSTEREN - Verkeersdrukte rondom de tijdelijke locatie van basisschool de Biezenhof zorgt voor gevaarlijke situaties. Volgens schooldirecteur Jan Bruijs komt dit mede voort uit onwetendheid. "Weinig buurtbewoners lijken nog te weten dat hier nu een school gevestigd is."

Sinds vorig jaar is Bruijs de directeur van de school in Halsteren. Vorige week maandag verwelkomde hij met zijn team de leerlingen op de nieuwe locatie aan de Wouwseweg. "Op de eerste schooldag merkte ik al dat het heel druk werd met leerlingen die te voet en met de fiets naar school komen, in combinatie met de ouders die hun kinderen met de auto naar school brengen en andere automobilisten", zegt Bruijs. De drukte vindt volgens hem plaats rond half negen, kwart voor twaalf, één uur en kwart over drie. "Rond die tijden komt er een stroom van 170 leerlingen op gang die van of naar school gaan."


Klaar-overs

De directie van de school zocht ondertussen contact met de gemeente en de wijkagent. De gemeente plaatste al snel extra verkeersborden die mensen moeten wijzen op overstekende kinderen. Het team van onderwijzers begeleidt de kinderen nu veilig naar de overkant. "We vragen ook aan de ouders om zich aan te melden als klaar-over", zegt Bruijs.

Het liefst ziet de directeur een zebrapad voor de deur. Maar volgens verkeersdeskundigen gaat dat op de doorgaande 30km/u weg geen soelaas bieden. Het allerbelangrijkste is misschien nog wel de bewustwording. "Het verzoek aan de ouders en de kinderen is om extra goed op te letten. We hopen dat het overige verkeer hun snelheid wil matigen of hun route willen wijzigen."

Leerlingen Yfke Martijn (10), Lina Fructuoso (11), Dewi van Leeuwen (11), Lindy Brusse (10), Querine van Opdorp (11) en Amber Lee Williams (12) zagen dat er 's ochtends een file stond voor de school. "Misschien moeten minder ouders hun kinderen brengen met de auto", vinden zij.


Nieuwbouw

Naar verwachting zitten de leerlingen van de groepen 5, 6, 7 en 8 nog tot de kerst in het voormalige kantoorgebouw. Dan moet de nieuwbouw van het schoolgebouw aan de Rode Schouw af zijn. De lokalen van de groepen 1, 2, 3 en 4 zijn in de zomervakantie gerenoveerd. "Eind van dit jaar is de verbouwing gereed en dan zijn we weer klaar voor de komende dertig jaar", besluit Bruijs.
Zie ook pagina 7.