Parochie de Bron

Parochiekernen Huijbergen, Ossendrecht, Hoogerheide, Woensdrecht en Putte.


Kosten voor intenties zijn € 11,00. Bankrekeningnummer IBAN NL44RABO 0122906411. Pastoor Frans Verheije, tel. 06-53887486; Diaken Ryan Keetelaar, tel. 06-13016333, diakenkeetelaar@samenkerk.nl; Parochiecoördinator Ad Schouw, tel. 06-30335317. Voor het aanmelden van een doop en opgeven intenties in de parochie De Bron zie de website: www.samenkerk.nl


Kerk O.L. Vrouw Hemelvaart te Hoogerheide


Parochiecentrum: Raadhuisstraat 134, 4631 NJ Hoogerheide 0164-612521: locatiehoogerheide@kpnmail.nl. Openingstijden parochiekantoor: vanaf september zijn we open op woensdag- en vrijdagmorgen van 9.00 tot 11.30 uur.

Vrijdag 4 september 9.30 uur: Woord- en communieviering, 1e vrijdag van de maand, Voorganger: diaken Ryan Keetelaar. Intenties: voor alle zieken en overleden parochianen. Vrijdag 4 september 14.00 uur: een plechtige Eucharistieviering; huwelijksviering van Frank van Campo en Elsemiek Oerlemans; Voorganger: pastoor Frans Verheije. Intenties: om een gelukkige toekomst voor het bruidspaar Frank van Campo en Elsemiek Oerlemans. Zondag 6 september 9.00 uur: Eucharistieviering; Voorganger: Pastoor Frans Verheije; Koster: Kees van Loon; Lectrice: Marie-Louise van Hooijdonk; Muzikale verzorging: Organist Theo Slangen en Cantor Gerda Sanders. Dinsdag 8 september om 10.30 uur in de kerk van Ossendrecht zie parochieberichten Ossendrecht, i.p.v. Begankenis.


Sint Dionysiuskerk te Putte

        

Inleveren misintenties in Putte op het postadres: Antwerpsestraat 35, 4645 BB Putte. T: 0164-602491, E: locatieputte@kpnmail.nl of via de website www.samenkerk.nl

Zaterdag 5 september geen viering. Dinsdag 8 september 10.30 uur: een Eucharistieviering in de kerk van Ossendrecht, zie parochieberichten Ossendrecht. Mededelingen: In september zijn er vieringen op 12 en 19 september.


Kerk O.L.V. Hemelvaart te Huijbergen


Inleveren misintenties in Huijbergen in de brievenbus bij het Broederhuis, Boomstraat 7 te Huijbergen of bij het Parochiecentrum te Hoogerheide, Raadhuisstraat 134 of via de website www.samenkerk.nl

Zaterdag 5 september 17.00 uur: Eucharistieviering; Voorganger: Pastoor Frans Verheije; Lector: Ad Voermans; Muzikale verzorging: Organiste Lisette van Mechelen en Cantor Gerda Sanders. Intenties: Frans en Cor Broosus-Goense. Dinsdag 8 september om 08.00 uur: viering bij de Broeders. Dinsdag 8 september om 10.30 uur: in de kerk van Ossendrecht zie parochieberichten Ossendrecht; i.p.v. Begankenis.


Sint Gertrudiskerk te Ossendrecht


Parochiecentrum voor Ossendrecht: pastorie, Dorpsstraat 7, 4641 HV Ossendrecht. Openingstijd: donderdagochtend van 10.00 uur tot 11.30 uur. Inleveren misintenties in Ossendrecht in de brievenbus van de pastorie, of via de website www.samenkerk.nl

Zondag 6 september 11.00 uur: Woord- en communieviering; Voorganger: diaken Ryan Keetelaar; Muzikale verzorging: Organiste Lisette van Mechelen. Intenties: Sidon van Elzakker-Simons. Dinsdag 8 september 10.30 uur: Eucharistieviering, Feest Maria geboorte, deze viering i.v.m. corona i.p.v. Begankenis; Voorgangers: pastoor Frans Verheije en diaken Ryan Keetelaar. Intenties: Sidon van Elzakker-Simons. Mededelingen: Het is weer mogelijk om in de bidkapel een kaarsje aan te steken.


Protestantse kerkgemeente Woensdrecht


Dorpsstraat 10, 4641 HN Ossendrecht. Telefoon: 0164-672991, www.pkgw.nl

Zondag 6 september 9.45 uur: Ds. W. Lolkema, Woensdrecht. In verband met het coronavirus kerkdienstbezoek van tevoren aanmelden tot vrijdag 17.00 uur via e-mail: scriba@pkgw.nl



Christoffelparochie Quirinuskerk Halsteren


Sint Christoffel Parochie, Secretariaat H. Quirinuskerk, Halsteren, Lindenlaantje 13, 4661 JK Halsteren, tel: 0164-682310.

Zondag 6 september 9.30 uur: Eucharistieviering: voorganger pastor Sebastian Chazhoor. Intenties: Cornelia en Adrianus van Tiggelen en dochter Miny; Ria Nuijten-Demmers en Joke de Boeck. Donderdag 10 september 9.00 uur: Eucharistieviering: voorganger pastor Sebastian Chazhoor.


Pastoraal woord

Het goede vraagt om keuzes. Gemakkelijker gezegd dan gedaan. Want wat is goed? Wat voor de een goed is, deugt voor een ander niet. Wat voor de een medicijn is, is voor een ander gif. Want wat op een gegeven moment goed is, kan in andere omstandigheden slecht zijn. En zo belanden we in dilemma’s, goede bedoelingen die verkeerd uitpakken. Zo lijkt alles tegenwoordig wat we in de wereld om ons heen meemaken. Op bezoek gaan bij een familielid in een verpleeghuis of weg blijven tot het corona besmettingsgevaar helemaal voorbij is? Een verjaardagsfeest geven of helemaal geen feest vieren om elkaar te beschermen? Weer keuzestress! Het goede blijkt niet zomaar een vaste kwaliteit te zijn, maar – afhankelijk te zijn van de omstandigheden die zich voortdurend verschuiven. Het goede lijkt soms onherkenbaar. Daar staat tegenover dat het goede zich soms ook onontkoombaar helder kan opdringen.
In het evangelieverhaal van komende zondag staat Jezus er voor om een keuze te maken. Of naar Jerusalem toe gaan of niet, waar hij veel moet lijden. Zijn leerlingen adviseren hem het niet te doen. Maar Jezus is toch wel vastberaden om de reis naar Jerusalem te ondernemen. Omdat hij wist wat God van hem verwacht. Eigen leven verliezen voor het goede van velen. Daarmee vraagt hij aan zijn leerlingen te kiezen voor het goede vanuit wat God wil en niet gedreven door menselijke overwegingen. Een heel moeilijke opgave! Als we willen leven in de geest van Jezus mogen we niet alleen denken aan ons eigen gemak, eigen rust en eigen voordeel. Maar dan moeten we ons geregeld de vraag durven stellen: wat zou God willen dat ik nu doe. Dat maakt ons leven er niet eenvoudiger op maar wel Goddelijk.


Christoffelparochie Antonius van Padua Lepelstraat


Ons Parochiesecretariaat is geopend op dinsdagochtend van 9.00 tot 12.00 uur. Telefoon: 0164-682525.

Zaterdag 5 september 19.00 uur: Eucharistieviering; In deze viering gedenken wij: Maria van Osta w.v. Cornelis Looijen; Cor Jogchems w.v. Adrie van Schilt; Kees van Aert e.v. Cor Simonse; o.o. van Meer-Roosendaal; Voorg.: Past. H. de Kort, lector: H. Wouts, koor: Samen Sterk. Dinsdag 8 september 19.00 uur: Eucharistieviering: Ter ere van de H. Antonius voor onze gezinnen.


Sint Martinuskerk Halsteren


Protestantse gemeente Halsteren/Nieuw-Vossemeer, Sint Martinuskerk Dorpsstraat 20 Halsteren.
Zondag 6 september 10.00 uur: Ds. B. ten Kate, Bergen op Zoom; organist: Edu de Goffau.


Emmauskerk, Noordgeest Bergen op Zoom


Emmauskerk, Korenberg 90 in Noordgeest te Bergen op Zoom:
Wekelijkse diensten op zondag om 9.30 uur en om 16.00 uur.

Om 12.00 uur is er in de Emmauskerk iedere zondag een evangelische dienst van de GSKI.