Afbeelding
Foto:

“Helemaal trots!”

HOOGERHEIDE - HOOGERHEIDE - Jumbo Paul Lucius breidt uit en vernieuwt. Dat is niet alleen goed nieuws voor de klanten, maar ook voor de medewerkers. In hun nieuwe omgeving kunnen die hun werk nóg beter doen, en dat voelt goed. DKW-afdelingshoofd Mieke Kestens is “helemaal trots” op wat er in haar supermarkt staat te gebeuren.

Voor de niet-supermarktkenners, de letters DKW staan voor Droge Kruidenierswaren. In een supermarkt neemt die afdeling traditioneel veel ruimte in, maar zoals de rest van Jumbo Paul Lucius groeide ook de afdeling DKW de laatste jaren langzaam uit z’n jasje. “We willen graag een vollere winkel kunnen laten zien, en tegelijkertijd meer rust creëren door minder vakken te hoeven bijvullen.” In één zin schetst DKW-afdelingshoofd Mieke Kestens de problemen die haar afdeling – en daardoor ook haar klanten – de laatste jaren ondervonden. Iedereen kon daar prima mee omgaan, maar meer ruimte was van harte welkom, en met de uitbreiding van de supermarkt komt die er eindelijk. En die ruimte wordt optimaal benut, dat kan Mieke alvast beloven.


Assortiment

“In de nieuwe situatie kunnen we bepaalde productgroepen eindelijk meer ruimte bieden. Diervoeding bijvoorbeeld, biologische en glutenvrije producten, chips en zoetwaren, maar ook de bieren. Die laatste groep verdubbelt ongeveer”, vertelt Mieke. Niet alleen krijgt het huidige assortiment meer ruimte, er komen ook veel nieuwe producten bij. Zo wordt er ingezet op lokale producten – snoep van Matthijs en kaas van Kaasboerderij Zuidgeest bijvoorbeeld – en worden de razend populaire Nespressocups voortaan ook bij Jumbo Paul Lucius verkocht.
“Bovendien gaan we ons assortiment Belgische producten flink uitbreiden. Pickels-chips van Lays, Lotus-koeken en speculoospasta, Rombouts Koffie en Maes Pils zijn zeer geliefd bij onze klanten en in de nieuwe situatie is het allemaal verkrijgbaar”, voegt Mieke Kestens enthousiast toe.

Trots

Alsof dat allemaal nog niet genoeg is wordt Jumbo Paul Lucius uitgebreid met een eigen slijterij, en een segment met drogisterijartikelen. “Zes van onze medewerkers zijn opgeleid tot gediplomeerd drogisterijmedewerker en zijn altijd aanwezig om advies te geven”, zegt Mieke. “We hebben de afgelopen jaren goed geluisterd naar de vragen en behoeften van onze klanten, en in de nieuwe supermarkt kunnen we daar eindelijk invulling aan geven, op een bijzonder goede manier. Na de heropening kunnen we er weer jaren tegenaan, en ik denk dat we het erover eens zijn dat dat mooie jaren worden. Ik kijk steeds vaker naar de tekeningen en betrap mezelf erop dat ik echt aan het aftellen ben. Zo trots ben ik dat we dit met z’n allen kunnen doen.”