Robbert Cortie
Robbert Cortie Foto:

Vivoo gaat voor prolongatie

HUIJBERGEN – Vivoo, te groot voor het servet, te klein voor het laken. Vorig seizoen vormde lijfbehoud de ultieme doelstelling om voor eens en altijd de criticasters de mond te snoeren. Het weerzien met de Vierde Klasse moest niet weer resulteren in een incidenteel gebeuren. Of de blauwbloezen in deze door Covid-19 een helpende is toegestoken, zal men nooit meer weten. Vanaf 6 september krijgt men derhalve opnieuw de kans om haar snode plannen om te zetten in daden. Nieuwe oefenmeester Andy Wierikx heeft de beschikking over een nagenoeg ongewijzigde selectie, waarin Robbert Cortie steeds nadrukkelijker aan de poorten rammelt.

Rudo Gommers hield het na drie seizoenen, inclusief degradatie en promotie, in Huijbergen voor gezien en start een nieuw avontuur in Wernhout. Plaatsvervanger Andy Wierikx is geen onbekende in de gemeente Woensdrecht. Eerder coachte de Roosendaalse oefenmeester drie seizoenen ODIO uit Ossendrecht. In zijn nieuwste uitdaging kan hij geen beroep meer doen op de gewezen Voetballer van het Jaar 2016-2017 Rick Luijkx, die definitief zijn voetbalschoenen aan de wilgen hing. Ook het inzetten van Jordy van Gastel lijkt twijfelachtig. Daarentegen gelden Aris Melse, Levi van der Beek, Dani Jonk en Goort Buijtenweg als aanstormende talenten. De even oude Robbert Cortie is dat stadium reeds gepasseerd. Hij debuteerde als 15-jarige en vorig seizoen maakte hij elfmaal zijn opwachting als controlerende middenvelder van Vivoo.

“Het was een druk jaar. Op zaterdag spelen in het jeugdcombi-elftal van Vivoo & WVV’67, op zondag met het eerste mee, door de week nog drie keer trainen. De definitieve overstap naar de selectie brengt iets meer rust. Nodig ook, daar ik binnenkort aan mijn HBO-studie Sport en Economie in Tilburg begin”, legt Robbert Cortie uit.

Insiders zijn unaniem dat het opstellen van de frêle middenvelder voor balans in het elftal zorgde. Alles op basis van techniek en inzicht. “Bij de senioren kom ik fysiek nog vaak te kort. Daarnaast ligt het tempo hoger waardoor ik direct gedwongen werd om slimmer te spelen. Ik zou dit graag komend seizoen doorzetten. Proberen te spelen zoals Frenkie de Jong dat bij Barcelona doet. Of dit lukt? Dat ligt natuurlijk aan de visie van de trainer. Ik zal hem in ieder geval proberen te overtuigen.”

Een zoektocht naar de voetbalgenen slaat een generatie naar moederskant over. Immers vader Peter staat in het geheel niet bekend om zijn balgevoel. Opa Hans Cortie was vooral in wintermaanden als Sinterklaas en Prins Carnaval jarenlang op zijn best. “Ik heb me laten vertellen dat opa Rikus Maas ooit deel uitmaakte van de eerste Vivoo-jeugdploeg. Laten we het daar maar op houden!”, lacht Robbert Cortie.

Over de kansen van Vivoo is de teenager hoopvol. “We zijn niet minder dan de teams die vanuit de Vijfde Klasse overkomen of ploegen die vorig seizoen bij ons in de buurt stonden. Ik denk dat een eindrangschikking in de top-10 mogelijk moet zijn. Hou het maar op achtste!”

Afbeelding
Robbert Cortie