Tobi de Bruijn
Tobi de Bruijn Foto:

Goede hoop voor Grenswachters

PUTTE – Natuurlijk was Corona met name aan de grens economisch meet- en voelbaar. Verscherpte controles en angst maakte de komst van zuiderburen maandenlang lastig. De van hogerhand opgelegde sportieve rust te Sportpark De Buizerd lijkt echter voor bewoner Grenswachters van positieve invloed te zijn geweest. Normaliter staat het zomerreces in het teken van een actief transferbeleid. Kunst en vliegwerk om de vaak net iets te krappe selectie representatief op peil te houden. Op de vooravond van de eerste post-corona competitie staat een zwaarbewapende Putse selectie in de startblokken!

Scheurtje

Het zal even wennen zijn, Grenswachters zonder Mark Leenaerts (41) in de basis. Na 18 seizoenen zette de Voetballer van het Jaar 2015-2016 definitief een punt achter diens imposante carrière. Het betekent echter de enige aderlating voor Richard van Hooijdonk. De coach kan in zijn tweede voetbaljaargang naar hartenlust boetseren aan zijn ideale samenstelling. Een geroutineerde harde kern, talentvolle youngsters alsmede een drietal aankopen lijken voor ongekende weelde te zorgen.
Te midden van de brede groep rekent Tobi de Bruijn (27) wederom op een plekkie op het Putse middenveld of wel achterhoede. Sinds zijn debuut op 16-jarige leeftijd vormde hij meer dan 150 wedstrijden een vaste waarde voor Grenswachters. “Je bent zo goed als je laatste wedstrijd. Ik voel me echter fit en het ongemak van een scheurtje in mijn voet ligt definitief achter me. Voor het eerst sinds jaren beschikken we over een grote groep spelers die aan elkaar gewaagd zijn. Concurrentie op verschillende posities kan geen kwaad”, legt Tobi de Bruijn uit.


Subtop

Van over de grens sluit het trio Akwasi Oduro, Tim van den Bleeken en Tino Paardekam aan bij Grenswachters. Eric Nuijes is terug van weggeweest. Vanuit de jeugd kloppen onder meer keeper Quinty Nieuwenhuizen, Dani van Laarhoven, Robbe van Grootel en ook Sven van Rooijen steeds nadrukkelijker aan.

De Bruijn vervolgt: “Aan de trainer de taak om hier een team van te maken. Als dit lukt dan moeten we in staat zijn om in de subtop mee te draaien. Nieuw Borgvliet, BSC en in mijn ogen ook Achtmaal zijn favoriet in de Vierde Klasse B."

Inmiddels weet ik uit ervaring dat je toch afhankelijk blijft van veel factoren. En hoewel we nog niet te vroeg moeten juichen lijken de zorgen met betrekking tot het opstellen van een keeper voorbij. Alleen vorig seizoen al stonden er vijf verschillende onder de lat. Gelukkig maakt Jasper Cornelis, een van de beste keepers waarmee ik gespeeld heb, weer een goede indruk.”

Captain

Insiders zijn voor Grenswachters positief gestemd. Ook Tobi de Bruijn kijkt als aanvoerder-in-spe met vertrouwen het seizoen tegemoet. “Misschien dat we een goede reeks in een periodetitel kunnen omzetten. En ja, die aanvoerdersband zou een logisch gevolg zijn. Onlangs wreef Mark Leenaerts het me er nog maar eens fijntjes in. Toen hij destijds de dochter van toenmalig voorzitter Theo Rasenberg schaakte, was hij binnen een seizoen aanvoerder!”, lacht Tobi de Bruijn, de officieuze schoonzoon van Grenswachters preses Daniël Janssens.