Erwin de Nijs
Erwin de Nijs

Volop beker- en competitiewedstrijden

Top 5

Bij Halsteren-zondag is ongeveer de helft van de selectie vertrokken en lijken de nieuwkomers niet allemaal het niveau te hebben van de vertrekkers. Trainer Erwin de Nijs heeft vertrouwen in zijn vernieuwde spelersgroep: "Er zijn talentvolle, ambitieuze spelers bijgekomen, die zich willen bewijzen. Van de vertrekkers Didi en Marijnissen wisten we dat ze kwaliteiten hadden. De nieuwe jongens kunnen naar dat niveau toe groeien. We weten dat ze potentieel hebben, maar als de competitie aan de gang is, weet je dat pas zeker."


Zaterdag

MOC '17 heeft de stap gemaakt naar het zaterdagvoetbal. Normaal gesproken moet in de vierde klasse een koppositie mogelijk zijn. Paolo Fortunati heeft hoofdklasseniveau, dus zal daar ongetwijfeld de centrale man worden.

MOC heeft wel pech met de klasse-indeling, want van Internos, Baronie, Boeimeer en Alliance heb je zomaar niet gewonnen. Bovendien staan er nog een paar uitstapjes naar Dordrecht op het programma, waar de punten ook niet voor het oprapen liggen.


Dosko

Dosko-zondag ging vorig seizoen vlak voor de verplichte stop uitstekend spelen. Dosko moet gewoon weer voor een periodetitel gaan. De jonkies van weleer zijn inmiddels routiniers geworden, dus nu nog een keertje 'oogsten' moet mogelijk zijn.

Dosko-zaterdag kan de borst nat maken. Steeds meer zondag-verenigingen gaan naar de zaterdag en daar wordt Dosko mee geconfronteerd. Internos, Boeimeer, MOC en Baronie zullen waarschijnlijk een maatje te groot zijn voor Dosko-zaterdag.


Standaardelftal

FC Bergen deed het vorig seizoen zonder standaard-elftal. Het komend seizoen komt FC Bergen weer uit met een eerste elftal in de zaterdag vierde klasse. Onder leiding van trainer Rien Luysterburg treffen de Bergenaren zware tegenstanders als MOC, Internos, Boeimeer en Baronie. Middenmoot door hier en daar een puntje te sprokkelen, lijkt het hoogst haalbare voor FC Bergen.


Vrederust

Bij Vrederust is het tijdperk Erik van de Watering voorbij. Onder zijn leiding groeide Vrederust uit van het lachertje van het amateurvoetbal tot een ploeg om rekening mee te houden. Vrederust is nog een pittige outsider, maar gaat waarschijnlijk niet promoveren. Stopper Wils vertrok naar Tholense Boys, juist de man die het achterin wegzette om op de nul te spelen.


Nieuw Borgvliet

Iedereen ging er eigenlijk van uit dat Nieuw Borgvliet het aanstaande seizoen een klasse hoger zou voetballen. Nu Borgvliet toch weer in de kelder van het amateurvoetbal begint, is alleen de titel goed genoeg. Met de nieuwe trainer Van Schilt en een sterke selectie zal Borgvliet ongetwijfeld boven komen drijven.



Dosko tegen MOC in de voorbereiding
Hein Looman
Rob Dietvorst
Erwin van Schilt
Dave Wils